‘Johan Derksen ander geval dan Albert Verlinde’

Geplaatst op di 27 jun 2017 om 16:00

Een vertrek van Johan Derksen uit Voetbal Inside zou veel meer impact hebben dan het vertrek van Albert Verlinde uit RTL Boulevard. Dat zegt RTL 7-baas Marco Louwerens in gesprek met het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1. Louwerens denkt dat een vertrek van Derksen het einde van VI zou betekenen. “Er zijn ook mensen die denken dat je hem kunt vervangen. Van de week zei iemand nog: ‘Toen Albert Verlinde wegging bij RTL Boulevard, bleef dat ook een succes.’”

Dat is waar, aldus Louwerens: “Maar Albert Verlinde is geen Johan Derksen en andersom. Hij is zo specifiek, alle drie eigenlijk, dat ik nog geen vervanger in gedachten heb. Ik denk dat het het einde van het programma zou zijn.”

Derksen heeft in de media aangegeven dat hij na volgend seizoen wil stoppen en dat is volgens Louwerens niet alleen maar bluf. “Ik geloof er zeker wel wat van. VI gaat niet tot in de eeuwigheid door, dat houdt een keer op. Johan is oud qua leeftijd, maar neemt nog altijd veel hooi op zijn vork. Dat hij het iets rustiger aan wil doen, vind ik alleen maar goed.”

Mij wordt twaalf keer per dag gevraagd of hij doorgaat, maar ik weet het simpelweg nog niet. We hebben nog meer dan een jaar te gaan. De mannen hebben een rustig jaar achter de rug qua emoties en ruzies. Als hij zich zo voelt zoals hij zich nu voelt – over een paar maanden ga ik naar hem thuis om dit te bespreken – dan denk ik dat de kans groot is dat hij nog even doorgaat.”

Foto: RTL
26 Reacties op “‘Johan Derksen ander geval dan Albert Verlinde’”


 1. JM

  VI is JD, maar ook Gijp en Genee.
  Één v.d 3 vervangen gaat niet werken; dan krijg je van die tenenkrommende tv dat iemand gaat proberen te imiteren.
  Gaat er een weg, stoppen met die handel.

 2. genoegisgenoeg

  Gevallen dat zijn het!

 3. Ron

  Er zal alles aan gedaan worden om hem te behouden want inderdaad stopt Derksen is dat gelijk de ondergang van het programma en kun je er maar beter mee stoppen. Ik zie eigenlijk maar 1 vervanger die op de plek van Johan zou plaats mogen nemen, en ik denk dat Johan zich daar ook wel in kan vinden, en dat is Hugo Borst. Heeft net als Derksen een scherpe gepeperde mening over voetbal dus die zou daar wel passen. Weet alleen niet of Hugo dat nog wil. Na het stoppen bij Studio Voetbal zie ik hem niet meer zo snel wekelijks dat doen. Maar je weet maar nooit hoe hij er nu in staat. Dat speelde jaren geleden immers en tegenwoordig zit hij weer bij Langs de Lijn dacht ik.

 4. sammy

  zijn geen van allen te vervangen,
  geweldig triootje,
  kijk er graag naar,
  en toch heb ik niks met voetbal,

 5. MMM

  16:32

  Ze zien er ook beide uit of ze in dezelfde vuilnisbak leven

  Dat geforceerd vies eruit willen zien kan best anders 😴

 6. Sven

  Als ik MC was had ik gewoon een linkje naar de uitzending geplaatst. Scheelt weer wat artikelen. Maar ja, wie ben ik.

  http://www.nporadio1.nl/de-perstribune/uitzendingen/516026-2017-06-25

 7. Bep

  Ik las, Toen Albert Verlinde wegging bij boulevard blee’k’ dat ook een succes. Hahaha

 8. achtmet

  Hugo Borst zegt iemand ? Asjeblieft ,niet dus ,zelfde idee als SJEK VAN G . OF TOMMIE E.
  Er is maar een snor …de echte de rest is namaak . Dat wordt dus stoppen ,helaas

 9. Bram P

  Afschuwelijke versporting van de samenleving. Voetballertjes met een IQ van garnaal en nooit iets betekend voor de samenleving, huppa 3 ton per jaar. En de commercie, dat is natuurlijk ook dit afschuwelijke programma doet driftig hieraan mee. Breng dat geld naar de mensen in de zorg of het onderwijs die voor een aalmoes zich kapot moeten werken ipv deze over het paard getilde misbaksels. Stop de versporting.

 10. mix

  Hugo Borst en Maarten Spanjer zouden aan de zijde van Genee kunnen zitten.

 11. Bart V.

  Maxim Hartman kan zo aanschuiven.

 12. Jubbetje

  Klopt zonder Johan zal ik niet zo vaak meer kijken.
  Gijp kan leuk zijn maar ook rete irritant en laat een ander niet uitpraten.

 13. André

  Gijp heeft al aangegeven dat hij ook stopt met VI als Derksen stopt en voor Genee zit niemand specifiek aan tafel, alle gasten komen uit de koker van Derksen en Gijp. Ik voorspel dat VI nog één seizoen doorgaat nadat Derksen stopt, om dan tot de conclusie te komen dat het toch geen goed idee was dat ze door zijn gegaan.

 14. Walter

  @Bart V.

  Samen met Rafael van der Vaart. Ik weet wel een gespreksthema voor die twee: FRIKANDELLEN!

 15. JM

  Hugo Borst idd wel, Maxime Hartman daarentegen weer niet; teveel schreeuwen om het schreeuwen, en heeft geen journalistieke voetbalachtergrond.

  Zou dan wel een iets ander format bedenken; gewoon op de stoel van Johan gaan zitten zal niet werken.

 16. Gupje

  Hallo RTL7. Gratis advies van Gupje: Johan Derksen vervangen door Alexander Rinnooy Kan. René van der Gijp vervangen door Laurens Jan Brinkhorst. Wilfred Genee vervangen door Adriaan van Dis. En in plaats van over voetbal over kitesurfen praten. En voor de rest het concept precies hetzelfde houden. Mega succes gegarandeerd!

 17. frans

  Genee is directeur bij een bedrijf in Schijndel geworden dat bedrijf zal wekelijks besproken worden

 18. Edwin

  Loser Louwerens kan wel inpakken als Derksen vertrekt.
  Dankzij het succes van VI, lees: Derksen, zit hij er nog.

 19. Annoniemus

  Wat een onzin zeg , als de ouwe Derksen aan z’n stutten trekt voeg je gewoon een andere voetbal-analist toe en na twee maanden hoor je niemand meer over Derksen .

 20. Keesjan den Daas

  niemand vervangen, zij ZIJN het programma, dat snapt rtl wel en,door John de Mol, sbs6 niet en daarom floppen zij. Je kijkt naar karakters!

 21. Anja

  Voor een paar dukaten wil die zuurpruim wel blijven hoor.

 22. fez

  Genee, Gijp en Derksen zijn inderdaad onvervangbaar. Ik lees hier de naam Hugo Borst als vervanger. Die man heeft geen humor en het is maar de vraag of er chemie is met Gijp. Trouwens, ze hebben jaren geleden al aangegeven dat als 1 van de 3 heren stopt het programma ook stopt. Is misschien ook beter, zit niet te wachten op een slap aftreksel van het origineel.

 23. Doe

  Derksen en al die anderen aan tafel zijn gewoon karikaturen van henzelf geworden.

 24. Bart

  Van der gijp is vervangbaar, maar Derksen en Genee niet.

 25. ome H

  Als Johan gaat zullen we het laatste fluitsignaal horen

 26. Doe

  @Keesjan den Daas, gecreëerde karakters zijn het,en ondertussen hebben ze nog maar één letter nodig de rest van de riedel kun je zelf invullen zo voorspelbaar is het geworden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.