‘Johan Derksen ander geval dan Albert Verlinde’

Een vertrek van Johan Derksen uit Voetbal Inside zou veel meer impact hebben dan het vertrek van Albert Verlinde uit RTL Boulevard. Dat zegt RTL 7-baas Marco Louwerens in gesprek met het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1. Louwerens denkt dat een vertrek van Derksen het einde van VI zou betekenen. “Er zijn ook mensen die denken dat je hem kunt vervangen. Van de week zei iemand nog: ‘Toen Albert Verlinde wegging bij RTL Boulevard, bleef dat ook een succes.’”

Dat is waar, aldus Louwerens: “Maar Albert Verlinde is geen Johan Derksen en andersom. Hij is zo specifiek, alle drie eigenlijk, dat ik nog geen vervanger in gedachten heb. Ik denk dat het het einde van het programma zou zijn.”

Derksen heeft in de media aangegeven dat hij na volgend seizoen wil stoppen en dat is volgens Louwerens niet alleen maar bluf. “Ik geloof er zeker wel wat van. VI gaat niet tot in de eeuwigheid door, dat houdt een keer op. Johan is oud qua leeftijd, maar neemt nog altijd veel hooi op zijn vork. Dat hij het iets rustiger aan wil doen, vind ik alleen maar goed.”

Mij wordt twaalf keer per dag gevraagd of hij doorgaat, maar ik weet het simpelweg nog niet. We hebben nog meer dan een jaar te gaan. De mannen hebben een rustig jaar achter de rug qua emoties en ruzies. Als hij zich zo voelt zoals hij zich nu voelt – over een paar maanden ga ik naar hem thuis om dit te bespreken – dan denk ik dat de kans groot is dat hij nog even doorgaat.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen