Martine van Os vindt 1 miljoen kijkers niet genoeg

Ze zijn bij Omroep MAX inmiddels al zo gewend aan hoge kijkcijfers, dat Martine van Os een schamele 1 miljoen kijkers al niet meer te pruimen vindt. Dat vertelt de presentatrice vandaag in het AD. Van Os is ook vanavond weer te zien met haar nieuwe MAX-titel Gezond Verstand, dat net als haar andere primetime-programma We Zijn Er Bijna een succes is. De krant noemt haar een kijkcijferkanon. “Kijkcijferkanon, nou ja. Je bent zo goed als je laatste programma“, zegt ze.

En dat laatste programma is het momenteel lopende Gezond Verstand. “Het is goed om te zien dat we zoveel mensen er een plezier mee doen. De lat ligt alleen nu wel hoog. Voor mijzelf ook.”

Ik raak er aan gewend. Ik ben teleurgesteld als er opeens maar 1 miljoen mensen kijken in plaats van 1,2 miljoen. Maar ik vind het heel fijn. Zeker dat ik op mijn leeftijd nog zo aan het werk ben.

Van Os denkt dat MAX zo succesvol is vanwege de hang naar slow-tv. “Televisie heeft zich ontwikkeld, gaat met zijn tijd mee. Alles gaat sneller en dat zie je terug in programma’s. Dat is logisch. Maar ik vind dat daarin vaak wordt doorgeslagen. Veel programma’s worden enorm snel gemonteerd en overal moet een muziekje onder.”

MAX kiest daar niet voor. “Ik vind het juist prettig als je voor een programma echt kan gaan zitten en het rustig kan volgen.

Het AD-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen