GTST-rel ook in AD: ‘Soapfans willen geen azc’

Na RTL Boulevard duikt ook het AD in de rel over het vluchtelingenknuffelen in Goede Tijden Slechte Tijden. De krant heeft gebeld met een van de vele soapfans die behoorlijk boos zijn om de verhaallijn, waarin meisjesidool Buddy Vedder actievoert voor een asielzoekerscentrum in het soapdorp Meerdijk. “Op Twitter en Facebook zijn de reacties op de actuele verhaallijn in GTST overwegend negatief“, aldus het dagblad. “Voor veel kijkers hoeft dat niet, zo’n thema in de soap.

Het AD las op Twitter een bericht van dampen2016 uit Delft: “Rover is een drammer en we worden moe van dat vluchtelingengezeur. Het zijn gelukzoekers op zoek naar het land met de meeste €’s. #GTST.

De krant kreeg de dame achter dit twitteraccount telefonisch te pakken: Lucienne. “Walgelijk”, laat ze weten. “We horen al niet anders dan over vluchtelingen. En oh, oh, oh, wat zijn ze allemaal zielig. Maar als je gaat spitten op internet, kom je heel andere verhalen tegen. En dan hoor ik politici zeggen: we hebben ze hard nodig hier, er komen vooral hoogopgeleiden. Nou, we hebben ze helemaal niet nodig, echt niet.

Ze laat GTST nu regelmatig links liggen. “Vlak voor de zomerstop is er altijd zo’n spannende cliffhanger, die wil ik niet missen. Maar dat gedoe met de asielzoekers komt mijn neus uit. Dus ik sla nu heel veel uitzendingen over. Dit is heel vervelend.

De makers van GTST vinden de discussie hierover relevant en willen niet zeggen hoe lang de vluchtelingenstroom in Meerdijk nog duurt.

Het AD-artikel ‘Walgelijk, vluchtelingen in GTST’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen