GTST-rel ook in AD: ‘Soapfans willen geen azc’

Geplaatst op vr 30 jun 2017 om 15:05

Na RTL Boulevard duikt ook het AD in de rel over het vluchtelingenknuffelen in Goede Tijden Slechte Tijden. De krant heeft gebeld met een van de vele soapfans die behoorlijk boos zijn om de verhaallijn, waarin meisjesidool Buddy Vedder actievoert voor een asielzoekerscentrum in het soapdorp Meerdijk. “Op Twitter en Facebook zijn de reacties op de actuele verhaallijn in GTST overwegend negatief“, aldus het dagblad. “Voor veel kijkers hoeft dat niet, zo’n thema in de soap.

Het AD las op Twitter een bericht van dampen2016 uit Delft: “Rover is een drammer en we worden moe van dat vluchtelingengezeur. Het zijn gelukzoekers op zoek naar het land met de meeste €’s. #GTST.

De krant kreeg de dame achter dit twitteraccount telefonisch te pakken: Lucienne. “Walgelijk”, laat ze weten. “We horen al niet anders dan over vluchtelingen. En oh, oh, oh, wat zijn ze allemaal zielig. Maar als je gaat spitten op internet, kom je heel andere verhalen tegen. En dan hoor ik politici zeggen: we hebben ze hard nodig hier, er komen vooral hoogopgeleiden. Nou, we hebben ze helemaal niet nodig, echt niet.

Ze laat GTST nu regelmatig links liggen. “Vlak voor de zomerstop is er altijd zo’n spannende cliffhanger, die wil ik niet missen. Maar dat gedoe met de asielzoekers komt mijn neus uit. Dus ik sla nu heel veel uitzendingen over. Dit is heel vervelend.

De makers van GTST vinden de discussie hierover relevant en willen niet zeggen hoe lang de vluchtelingenstroom in Meerdijk nog duurt.

Het AD-artikel ‘Walgelijk, vluchtelingen in GTST’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
55 Reacties op “GTST-rel ook in AD: ‘Soapfans willen geen azc’”


 1. Marly van der velden Lover

  Terecht ook! ik spoel het altijd door als Rover in beeld komt met dat azc gedoe, kan heel makkelijk via rtl xl, ik hoop dat na de zomerstop er een eind is gekomen aan dit vluchtelingen gedoe.
  en die Amir direct de serie uit

 2. achtmet

  groot gelijk, trouwe kijkers wordt nu in een keer een AzC opgedrongen ! Dit is op deze manier het einde van gtst . Ik kijk al jaren niet meer trouwens ,had al een vermoeden dat het hier op aan ging gezien allerlei medelanders waarvan er stiekem aan steeds meer kwamen . Nu straks rond December zeker ook een hoofdrol voor SLANGVANA .S want zwarte piet is dan weer opkomst .

 3. Nijntje

  Gemiddelde GTST-kijker: Boehoehoehoehoeeee!

 4. Ron

  Hypocriete kijkers, en over andere maatschappelijke zaken die in GTST zijn behandeld hoorde je nauwelijks iets over. Heel goed dat ze dit bespreken, en als de kijker heeft opgelet in de verhaallijnen is niet iedereen voor het AZC, er zit ook een heel PVV-achtig karakter in de soap in de vorm van Jos. En wat te denken van Nina en Ludo, de toch ietwat rechtse proleten uit de soap.

 5. Satan

  Die Lucienne is duidelijk een vette t0kkie. Dat je tegen vluchtelingen bent, moet je lekker zelf weten, maar er dan politici bij verzinnen die zeggen dat er vooral hoogopgeleiden komen… zoiets doe je alleen als je geen echte redenen kunt vinden om tegen te zijn. Vast zo’n dikke Ma Flodder, die Lucienne.

 6. Pak 'm

  @Ron

  Wat moet je nou, joh!

 7. Leiden

  RTL had dit natuurlijk kunnen zien aankomen. Er kijkt alleen werkschuw volk naar GTST. En wie zijn er nou bang dat vluchtelingen hier de banen komen inpikken? Juist, het volk dat zomers in de blote pens buiten op een kratje zit en dat het zelf vertikt om te werken.

 8. J

  Wat is Nederland een walgelijk asociaal land geworden waarin ikke ikke ikke het belangrijkste zinnetje is geworden.

  Kansloze asielzoekers uit veilige landen zorgen voor problemen. Verschrikkelijk dat echte asielzoekers op één hoop wordt gegooid met dat tuig en uitgemaakt worden voor gelukszoekers op zoek naar geld.

  Jammer dat dit asociale egoïstische tokkie tuig het hardste schreeuwt met dit onmenselijke gedoe. En Mediacourant doet er aan mee. Dat soort volk zou eens een oorlog mee moeten maken om weer eens een beetje normaal te denken.

 9. Papegaaitje leef je nog.

  Wat een achterlijke lui die GTST kijkers. Lang leve de vluchtelingen en weg met Zwarte Piet.

 10. dennis

  @Ron, je kletst uit je nek, neem je medicijnen in.

 11. Von Metternich

  Ron jongen, waar ben jij mee bezig joh? Zieke geest.

 12. Neptunus

  Nou, ik probeer toch echt de zaak met open vizier en zonder vooringenomen standpunt te bekijken maar die verhaallijn werkt ook op mijn zenuwen, die Amir ziet er niet uit als een Afghaan, spreekt beter Nederlands dan de meeste die hier geboren zijn en is volstrekt ongeloofwaardig. En Rover heeft teveel naar Jesse Klaver gekeken….

 13. Ano Nymous

  Ben ik even blij dat ik die soap niet volg.
  Heb wel wat beters te doen.

 14. Hahaha!

  @Ano Nymous En daarom zit je hier.

 15. Ron

  @Ron Metternich: wat is hier ‘ziek’ aan. Ik geef mijn mening.

 16. Ron

  @dennis: ook een zinvolle bijdrage vriendelijke vriend.

 17. Drammedaris

  @Ron: en dat Jos verder overduidelijk als de badguy wordt neergezet is natuurlijk totaal geen gekleurde richting van RTL.

 18. Walter

  Wie kijkt anno 2017 nog naar GTST, een kinderserie vol fantasieverhalen en kind- en C-acteurs…
  Zonde van je tijd!

 19. onnadenkende kijker

  Ach het was wel duidelijk dat de gemiddelde gtst kijker niet uit de intellectuele en nadenkende hoek kwam.
  Het hoge PVVD gehalte bij de rtl/sbs kijker met als missie ” ieder voor zich en wij denken vooral nimby ” , is voor de nadenkende Nederlander niet echt een verrassing.

 20. trouwefangeweest

  gtst weg er mee!!

 21. ano@niem.nl

  De gemiddelde Nederlanders zijn vluchtelingen, azielzoekers uit verweggistan en het gedram over roetveegpiet meer dan zat. RTL komt me helemaal de strot uit met dat linkse geleuter.

 22. Lambert

  En wat een tsunami aan gratis publiciteit! Daar zou je bij de STER een vermogen voor moeten neertellen.

 23. Bertha Broodrantsoen

  Alle Afghanen terug naar Syrië!!!!!!!

 24. Bertha Broodrantsoen

  Oh ja: en alle Turken terug naar Marokko!!!!!

 25. aammehoela

  GTST, weg ermee. Maar dat vond en vind ik al jaren. Nooit naar soap gekeken, heeft niets met realiteit te maken. Onzinnig gedoe en haalt je weg van de realiteit. Oorlogsvluchtelingen mag en moet je opvangen, hier en in de eigen regio, andere vluchtelingen gelijk terugsturen, Algerijnen, Marokkanen en Albanezen met name. Uiteraard moslims………………….

 26. dr phil

  het word ook nog spannend wand er komt er ook eentje met een b.o.m.gordel om

 27. Kaaskijker

  Man man man. Wat een niveau hier op Mediacourant.

 28. rww

  Weet iemand wat npo 1 gaat uitzenden ipv van witse? De laatste aflevering is volgende week.

 29. Essie

  @ Dr Phil

  laat degene die in de cliffhanger molotov-cocktails in die club van Bing naar binnen gooit nou toevallig een Nederlander zijn…

 30. anoniempje

  rwv, wat dacht je van zwartse

 31. Jantje

  Verschrikkelijk hoe Gutmenschen het de onozele burger wel eens even uit leggen.

  Ik hoop dat ze ook een burgemeester Hijmans hebben in Meerdijk die Huisarest en gebied verboden op legt aan criminele gelukszoekers om een compleet plaatje te geven

  Ook hoop dat aandacht wordt besteed aan de sociale dienst in Meerdijk die an die gelukszoekers een bijstandsuitkering moet verstrekken vanwege totaal kansloos op de arbeidmarkt

 32. Anonnymous

  Dien ze goed bij GTST… duscussie oproepen…

  Maar echt ieder dom onderwerp roept op MC discussie op… zelfs de zelfvindende intelectuelen doen aan deze zite…

  Echte slimmerds hebben echt geen idee van deze site hoor…

  Dus damen en heren die zichzelf… jullie zijn net zo dom/ stom/ slim als ik…

  Get a life… als je ECHT serieus genomen wil worden… blijf hier dan weg

  En … ik hoef nuet zo nodig serieus genomen te wordem door (met name jullie) hoir…

  3. 2. 1

 33. Laura Vamp Fatale

  Niet alleen dat asielgedoe is achterlijk en totaal overbodig, ook die stem van Rover is vreselijk .
  xxx

 34. Edwin

  Alle AZC’s moeten sowieso weg.
  Net als al het tuig dat zich erin bevindt.

 35. Momo

  @J

  Het is toch echt links dat alle asielzoekers op één hoop gooit door te doen alsof het allemaal zielige vluchtelingen zijn. Dus asielzoekers uit veilige landen zorgen voor grote problemen, wat doet het ertoe als andere asielzoekers dat niet doen? Er is duidelijk iets mis met het huidige asielbeleid. Daar kritiek op hebben betekent absoluut niet dat je tegen hulp voor echte vluchtelingen bent.

 36. anoniem

  @Momo: Een vluchteling laat zijn of haar prachtige land echt niet zonder ernstige redenen in de steek, om hulp te vragen in onze racistische polder..

 37. Joost

  Als die asielzoekers de rolletjes van GTST’ers inpikken, piepen die soapies wel anders.

 38. Otto Groeneveld

  De VVD parels die van liberaal wegkijkend Nederland heel dit land mogen leegroven zonder pakkans en straf.

 39. Wim

  Ik denk dat de gemiddelde GTST kijker niet eens weet wat ’n asielzoekers centrum is

 40. Ccha

  @Momo

  Nee, rechts doet alsof links dat doet. Om Erik van Muiswinkel te citeren, volgens mij toch ook links: “Helemaal niemand wil hier graag vluchtelingen hebben.” En dat klopt. Ik ben ook links en ik wil absoluut niet graag dat hier vluchtelingen naartoe komen. Maar ik vind het ook niet kunnen om mensen die daadwerkelijk op de vlucht zijn voor oorlog maar te weigeren, en om die collectieve weigering goed te praten door ze allemaal op één hoop te gooien als criminelen of gelukszoekers, want dat is pertinent niet waar.

 41. A.Zijn

  Dom dat GTST zich hier aan waagt. Wat me vooral opvalt is dat door deze verhaallijn iedereen in de soap gedwongen wordt hier een standpunt in te nemen. Als kijker wil je helemaal niet weten hoe gelauwerde acteurs als ‘Ludo’, ‘Janine’ of ‘Laura’ hier over denken. Te beladen onderwerp wat de soap geen goed doet.

 42. Gerard

  Bertelsmann koos eerder de verkeerde kant.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bertelsmann

 43. Wachtende Wolf

  RTL is een extreem links iets. VERBIEDEN en ontmantelen die dom rooie zender.

 44. West, voor de belg de kaaskop

  mooie reclame voor GTST , HOE MEER PUBLICITEIT HOE BETER
  zo worden de afgehaakte kijkers nieuwschierig en gaan maar weer eens kijken

  RTL missie geslaagd !!!

 45. West, voor de belg de kaaskop

  @WACHTENDE WOLF

  De tv tak gaat heel beroerd, winst is verdampt , dus wat niet rendeert verdwijnt vanzelf
  Als de aandeel houders gaan klagen en afhaken is het gebeurt met RTL NEDERLAND

  de voortekenen bewijzen het al grote bedrijven zoals Campina keren de rug al toe… Wel raar dat de negatieve berichtgeving over RTL
  niet naar buiten komt vooral de Telegraaf houdt zich stil

  Zouden ze een zwijgplicht hebben, of is de Telegraaf ook aandeel houder?

 46. Wachtende Wolf

  Dat RTL is tegen 94% der Nederlanders met hun anti pieten gehuil.

 47. Jantien de Groot

  GTST was tanende. Lagere kijkcijfers, das niet best.
  Dus deed RTL hetzelfde als de BN-ers die vinden dat ze nodig weer in het nieuws komen. Iets laten gebeuren waar over wordt gepraat, veel gepraat. En zie eens, ook over GTST wordt nu veel gepraat en iedereen spuit zijn mening.
  Inderdaad, @ West… de missie van RTL is zeer goed geslaagd!!
  Beter onderwerp hadden ze niet kunnen verzinnen.

 48. Wachtende Wolf

  Haha, Satan kan zichzelf beter rara noemen, ouwe zure linkse blerende droeftoeter.

 49. Momo

  @Ccha

  Tuurlijk joh, het is ingebeeld. Daarom dit soort verhaallijnen in GTST, BN’ers die oproepen vluchtelingen in huis op te nemen en naar Griekenland te gaan om ze op te vangen (hoewel daar voor het grootste deel tuig uit veilige landen tussen zit) en daarom ook allerlei demonstraties voor de vluchtelingen, misdaden die in de doofpot worden gestopt en politici en media die ons vertellen dat het toch allemaal hoogopgeleide, lieve mensen zijn. Ja maar nee, dat gaat allemaal om ECHTE vluchtelingen! Onzin. Dit gaat om asielzoekers die zich misdragen en vaak niet eens recht hebben op asiel. Links probeert ervan te maken dat rechts geen hulp wil geven aan echte vluchtelingen.

 50. Dennis

  Buddy heeft een eet probleem, hij is brood mager.

 51. BN

  Televisie is anno 2017 nog steeds het belangrijkste propaganda-instrument van de heersende macht. Veel jonge kijkertjes dus die kun je makkelijk beïnvloeden qua beeldvorming. Wie denkt dat zo’n verhaallijn ‘spontaan’ ontspringt bij de scriptschrijvers van GTST is erg naïef.

 52. Ab

  Zo is het maar net.

 53. A.Zijn

  Overigens schijnt Jef Alberts weer terug te komen. Dat is dan wel weer positief. Altijd mijn held geweest uit de serie!

 54. Anton M

  @satan
  als je kritiek hebt op iemand, prima! lees wel je lesje goed.
  Het wordt wel degelijk gebracht dat vluchtelingen vaak hoogopgeleiden zijn en een verrijking zouden zijn, maar een dokter uit dat gebied mag hier niet eens werken.
  de dame is geen tokkie en heeft volledig gelijk. ik denk zelf dat je zo’n linkse doordrammende en rechtszakken vullend figuur bent.

 55. Satan

  Nee, Anton Mussert, er zijn geen politici die zeggen dat het vooral hoogopgeleiden zijn. Verder a.u.b. niet mijn woorden verdraaien en mij onjuiste zaken toedichten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.