GeenStijl krijgt geen warm welkom bij Mediahuis

De veelbesproken opiniesite GeenStijl krijgt geen warm welkom bij Mediahuis, de nieuwe eigenaar van moederbedrijf Telegraaf Media Groep. Topman Gert Ysebaert ziet het weblog liever vertrekken. Dat is vandaag te lezen in de Volkskrant. Ysebaert vertelt in de krant dat hij niet gecharmeerd is van GeenStijl, dat in april in het nieuws kwam toen de website zijn bezoekers vroeg of ze een kritische Volkskrant-journaliste ‘zouden doen’. “‘Tja. Dat kun je alleen maar veroordelen.”

Het gaat te ver, vindt Ysebaert. “Toen dit gebeurde, was de overname nog niet rond. Mijn persoonlijke visie is dat Mediahuis allicht niet de groep is waar GeenStijl zich verder zal ontwikkelen. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn. Maar dat is niet aan mij: het nieuwe bestuur van TMG moet beslissen wat het verder met GeenStijl gaat doen.”

Als het aan Ysebaert ligt, ligt GeenStijl er straks uit. “We willen ons concentreren op professionele journalistiek, en daar hoort een bepaalde ethiek bij. En we willen ons focussen op de grote merken. We zijn geen moraalridders, maar er zijn grenzen.”

Volgens GeenStijl is er sprake van cultuurverschil en houden Belgen nou eenmaal niet van de stijl van GeenStijl. “Zoiets heb je niet in België, dat klopt. Maar ik zeg niet dat GeenStijl niet zou mogen bestaan, zolang ze zich aan de wet houden. Als Mediahuis moeten we alleen bepalen of wij zo’n site als onderdeel van ons bedrijf wensen. Meer niet.”

GeenStijl laat op zijn website weten dat het ‘alweer te koop’ is. “Want de Belgen komen! En ze willen het Nederlandse medialandschap zuiveren van hen onwelgevallige geluiden.

Het Volkskrant-interview met Ysebaert kunt u lezen via Blendle.

Foto: GeenStijl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen