Derk Bolt bijna gespietst door Colombiaanse tak

Derk Bolt werd tijdens zijn ontvoering door guerrillabeweging ELN in de Colombiaanse jungle bijna gespietst door een tak. Dat vertelt de presentator van de NPO 1-hit Spoorloos in gesprek met De Telegraaf. Bolt en zijn cameraman werden continu door de jungle heen gesleurd. “We zijn aan de dood ontsnapt. Ik ben één keer bijna op een tak gevallen die door me heen zou zijn gegaan. En mijn schoenen zijn geschikt voor de disco, niet voor zo’n avontuur“, geeft hij aan.

Gelukkig heeft Bolt slechts wat lichte verwondingen overgehouden aan zijn ontvoering. “Ik heb een enorme pijn in mijn ribbenkast. Van drie keer op mijn rug vallen. En we zitten natuurlijk onder de schrammen.

Dat komt vooral omdat Bolt zich niet had voorbereid op de ontvoering. “Die querilla’s kapten een weg door de begroeiing, en wij werden er achteraan getrokken. Maar zij lopen als berggeitjes en goedgetrainde commando’s. Wij liepen als bromsnor. Dat was niet vol te houden.

Op de vraag waarom hij voor een amusementsprogramma naar zo’n gevaarlijk gebied ging, antwoordt hij: “Daar hou je al vrij snel mee op. Heeft geen zin. We hadden een goed lokaal contactpersoon die zei dat we hier goed konden rondrijden. Achteraf moet je concluderen dat dat niet zo was.”

Maar we zijn tientallen keren in Colombia geweest. Nu ging het een keer mis”, besluit hij in de krant.

Foto: Yvette Wolterinck

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen