Fons de Poel vindt Jinek nu beter dan Pauw

KRO-NCRV-presentator Fons de Poel vindt dat KRO-NCRV-presentatrice Eva Jinek inmiddels beter is dan VARA-ster Jeroen Pauw. Dat geeft hij aan in gesprek met de Volkskrant. Jinek en Pauw wisselen elkaar af op de late avond van NPO 1, maar De Poel ziet liever Jinek dan Pauw. De presentatrice brengt nieuw elan op de late avond en dat kan hij erg waarderen. “Ik vind Eva op het ogenblik beter in haar energie zitten dan Jeroen. Dat komt ook omdat Jeroen het al zolang gedaan heeft.”

Hij benadrukt wel dat hij Pauw geen slechte presentator vindt. “Ik bewonder hem zeer, ik vind het een ontzettend goede interviewer. Ik kan genieten van zijn ironische blik en zijn elastische verbale vermogen. Hij kan heel goed de juiste toon kiezen. Maar Eva zit op het ogenblik echt zo lekker op die stoel. Zij is echt gegroeid, en is nu beter.”

Zelf heeft De Poel ook wel eens een talkshow gepresenteerd, namelijk voor ABN Amro. Die schnabbel uit 2013 kwam hem in 2015 duur te staan, toen hij Jesse Klaver na een item in Brandpunt een ‘snotneus’ noemde. Klaver pakte de bank destijds stevig aan en critici suggereerden dan ook belangenverstrengeling. Het leidde tot De Poels ontslag bij Brandpunt.

De Poel: “Ik vind schnabbelen, al noem ik het zelf niet zo, ongelooflijk leuk. Zo lang het maar om maatschappelijk relevante onderwerpen gaat.”

En als werkgevers als de Volkskrant of de publieke omroep daar moeite mee hebben, moeten ze maar minder jaarcontracten bieden. Dat is gewoon de ziekte van de journalistiek geworden. Niemand voelt zich nog veilig op zijn plek”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen