RTL 7 wilde Mart Smeets voor presentatie Tour du Jour

RTL 7 heeft geprobeerd om Mart Smeets te strikken voor het Tour de France-programma Tour du Jour. Er werd zelfs gedacht aan duopresentatie met Wilfred Genee. Dat heeft zenderbaas Marco Louwerens onthuld in het programma De Perstribune op NPO Radio 1. Louwerens heeft serieus gepraat met Smeets over een rol in de talkshow. “Een paar keer zelfs. Ik heb gezegd dat ik het waanzinnig leuk zou vinden dat als hij als de nestor van het Nederlandse wielrennen iets zou doen.

Hij wilde Smeets ontzettend graag in de show. “Hij zou een anekdote kunnen vertellen, te gast kunnen zijn of samen met Wilfred presenteren, maar ik wist al snel dat dat iets te ver zou gaan.”

Uiteindelijk haakte Smeets af. “We hebben leuke gesprekken gevoerd, maar Mart – en dat siert hem ook – is nog steeds zo trouw aan zijn oude clubje, de NOS, dat hij dat te ver vond gaan. Ik had het wel een mooie stunt gevonden.

Dat Smeets wél wilde praten, begrijpt Louwerens wel. “Ik snap wel dat hij het voor zijn eer leuk had gevonden om ook eens wat voor RTL te doen en het streelde zijn ego denk ik ook wel dat ik hem vroeg. We hebben gezellig een kop koffie gedronken in Haarlem.”

Maar het siert hem dat mensen dan toch zeggen: ‘Nee, ik heb honderd jaar de NOS gedaan en doe allerlei andere dingen zoals basketbal bij Ziggo, maar dit nou even net niet.’ Ik vond het jammer, maar ook wel mooi.”

Smeets heeft jarenlang De Avondetappe gepresenteerd, hét Tour-programma van de NOS. Tour du Jour en De Avondetappe overlappen elkaar niet: Tour du Jour zal dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur te zien zijn, en De Avondetappe volgt dan om 21.30 uur.

Daar is bewust voor gekozen, legt Louwerens uit. “Ik zou liever gezegd best een beetje later willen zitten, maar we hebben goede afspraken met de NOS. We hebben vaak rechten en beelden nodig, dus daar hebben we goede contacten over.

Hij verheugt zich op de start van Tour du Jour deze week. “Ik heb een gut feeling dat we dit jaar een leuke Tour du Jour gaan maken.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen