Bloedhete lava op redactievloer Editie NL

Geplaatst op wo 07 jun 2017 om 11:09

Wie denkt dat Editie NL een soort Hart van Nederland is, heeft het mis: het is nog veel erger. Voor de uitzending van dinsdag speelden presentatoren Anne van der Meer en Robbie Kammeijer ’s middags een lava-spelletje. Dat was te zien in het programma op RTL 4. Na de planking-rage en de mannequin-challenge zijn er nu mensen die zich bezighouden met de ‘de vloer is lava’-hype. Zodra iemand dat roept, moet de ander binnen vijf seconden van de vloer af zien te komen.

De actualiteitenrubriek van RTL 4 vond het relevant om de proef op de som te nemen en Van der Meer en Kammeijer aan het werk te zetten.

In uiterst spontane privéfilmpjes was dinsdagavond te zien hoe Kammeijer op een muurtje bij het koffiezetapparaat sprong en zichzelf vast wist te klemmen tussen de zijkanten van een lift, terwijl Van der Meer haastig op een trapleuning klom.

Een beetje infantiliteit is de kijker wel gewend van Editie NL, maar hier zullen veel mensen toch wel van geschrokken zijn. “Wat een niveau! Wat een slecht onderwerp!“, klaagde kijker Ruud bijvoorbeeld op Twitter.

Editie NL vindt Ruud maar een zeur: “Een beetje humor op zijn tijd moet kunnen. Maar jij speelde vroeger zeker nooit dit spelletje :)

De beelden van de ravottende Editie NL-sterren kunt u hier bekijken. Niet geschikt voor kijkers van 6 jaar en ouder.

Foto: RTL
39 Reacties op “Bloedhete lava op redactievloer Editie NL”


 1. Groenig

  Pareltje weer, dit artikel.

 2. Ron

  Robbie Kanmeijer, ik vind dat zo’n mislukking als presentator. Als verslaggever doet hij het goed, maar dat verwijfde toontje kan echt niet als presentator. Die andere presentator, weet even zijn naam niet, past dan beter in het ietwat ‘feel good’ sfeertje van EditieNL.

 3. Vincent

  Kansloos NSB-programma dit.

 4. Doei

  Wat een stelletje kleuters.

 5. Wim

  En dat noemt zichzelf ’n serieus programma!!!!!!!

 6. Robin

  Wat enorm zuur weer Mediacourant! Dit gebeurd toch op iedere redactie, doe niet zo naief!

 7. GW

  Niet ludiek, niet grappig, gewoon kinderachtig.

 8. Jubbetje

  Dat nadoen doet die kleuterklas daar wel vaker.
  Het lijkt soms wel een kinderprogramma.

 9. Alex

  Sinds Jeroen Latijnhouwers weg is, is het niks meer dan een kleuterspeeltuin geworden.
  Zelden ook nog een interessante reportage die de andere kant van het nieuws belicht. Enkel luchtig en simpel.

  Misschien een reden van de slechte kijkcijfers.

 10. Melvin

  Editie NL is het meest flauwe tv programma dat er is, nu begrijp ik waarom

 11. Joep

  Wat een flauw en kinderachtig artikel. Houd je bij de feite in plaats van alles in negatief daglicht stellen.

 12. mix

  Tijd om met dit programma te stoppen. Het voegt niets toe aan de vooravond van RTL4 ooit in het leven geroepen als opvulling tussen het nieuws en het volgende programma. Met de vernieuwingen die zijn doorgevoerd bij Boulevard overbodig geworden. RTL Boulevard zou aan het begin wat onderwerpen uit het nieuws kunnen behandelen en duiden en misschien ook met wat extra (binnen en buitenlands) nieuws kunnen komen. Dit kan aangedragen worden door de huidige presentatoren (dan in de rol van deskundigen) en verslaggevers van Editie.nl en RTL Nieuws.

  RTL Boulevard zou dan weer de mode, eten en gezondheid onderwerpen met de daar bij behoedende deskundigen aan RTL Live kunnen schenken. RTL Live zou ook nog in een kort blok binnenlands nieuws kunnen behandelen.

 13. Blablafart

  @Mix Je blijft maar enthousiast over jouw idee om in Boulevard meer nieuws te stoppen, maar niemand gaat dat nieuws toch ooit serieus nemen, man. Duiding van nieuws door Boulevardies? Dat kunnen ze toch helemaal niet, of wil je elke dag een misdaadjournaal met duiding? Voor journalisten van RTL Nieuws is het natuurlijk ook een belediging als ze voor Boulevard moeten gaan werken, dat snap je toch wel? En áls ze meer nieuws in Boulevard stoppen, is er voor dat publiek natuurlijk minder reden om naar RTL Nieuws te kijken: “Dat hébben we toch al gezien? Ik ga zappen!”

 14. Marga

  @Blablafart Eens. Nog eens afgezien van dat duiding van het nieuws op Boulevard-niveau al snel zal worden gezien als beïnvloeding en partijdigheid. Dat valt bij ditjes en datjes en celebrities misschien niet zo snel op, maar bij hard nieuws wel. En dan haken delen van het publiek ongetwijfeld af. Als RTL slim is, branden ze zich hier niet aan.

 15. Henk III

  Mix werkt undercover voor de PO.

 16. Dennis

  Dennis denkt dat hij leuk en knap is, maar is erg lelijk, en erg homo……..
  En presenteren kan hij al helemaal niet, alsmaar grinneken, let maar op.

 17. mix

  @Blablafart Ik blijf enthousiast omdat het een goed idee is. Boulevard is van stijl veranderd en minder een showbiz/roddel programma geworden. Ze behandelen nu verschillende soorten nieuws en andere onderwerpen. Jij hebt het over een belediging. Het is meer een belediging voor een presentator of verslaggever van het nieuws om iets voor Editie.nl te maken. Of voor de anchors van het RTL Nieuws dat die Robbie dat nu ook in het weekend presenteert. Begrijp me niet verkeerd. RTL Boulevard en RTL Nieuws blijven in deze opzet gewoon 2 aparte programma’s. RTL Boulevard zou in het begin dus even (na) praten over het nieuws van de dag. Als daar nog wat meer informatie bij nodig is dat zij dus kunnen schakelen met het RTL Nieuws of dat een deskundige aanschuift. Daar kan men zijn of haar neus voor ophalen bij het RTL Nieuws (of jij) maar je moet goed begrijpen dat de kijker van RTL Boulevard, RTL Nieuws en RTL Late Night de zelfde kijker is. Dat is hoe je het ook wend of keert de nieuwsbron van RTL4. En dat zal het in de toekomst nog meer worden nu de zender meer op dit soort live tv gaat inzetten. Dit is niet gewoon slechts mijn idee maar deze kant gaat het gewoon op. Misschien niet helemaal in de opzet zoals ik die schets maar het gaat gebeuren.

 18. Dennis

  Robbie werkt goed voor het afslanken, zet een bord met lekker op tafel, Robje op tv, eetlust geheel verdwenen. Werkt perfect.

 19. mix

  @Marga Totale onzin wat je zegt!

 20. Blablafart

  @Mix Ik denk dat, misschien nu meer dan ooit, mensen gevoelig zijn voor het gevoel van betrouwbaarheid voor waar vandaan nieuws komt. Zou jij zelf Boulevard vertrouwen? Ik denk veel mensen niet, die RTL Nieuws wél vertrouwen. Dat is misschien wel dezelfde kijker, zoals jij zegt, maar die neemt het ene programma wel serieus en het andere niet (tenzij het gaat over ditjes en datjes). Als je dat mixt, heb je kans dat RTL Nieuws reputatieschade oploopt, iets wat je voor een nieuwsprogramma dodelijk is.

  Daarbij denk ik dat Marga een goed punt heeft. Voor je het weet, trekken mensen conclusies over de politieke of maatschappelijke kleur van de redacties en haken ze af.

 21. Henk III

  Blablafart is een linkse wegkijker.

 22. Marga

  Fijn, zo’n inhoudelijke reactie, mix.

 23. Suomynona

  @ Mix

  Serieuze nieuwsduiding in Boulevard gaat nooit werken. Het is misschien inhoudelijk minder een roddelprogramma sinds de make-over, maar nog steeds is het (op de crime-onderwerpen na) een luchtig programma om met een half oog te volgen tijdens het eten/de afwas/et cetera. En je moet er toch niet aan denken dat die leeghoofden van een Ronald Molendijk of Olcay Gulsen zich in een discussie over iets als de kabinetsformatie gaan mengen als bijvoorbeeld Frits Wester dat aan het duiden is? Kijk maar naar vorige week toen Jesse Klaver er te gast was: die Molendijk kwam – zoals gewoonlijk – met bullshitredenen waardoor het ergerlijk werd. Dat moet je echt niet willen op reguliere basis.

 24. mix

  @Suomynona Ik heb dat ook nergens gezegd dat Ronald Molendijk en Olcay Gulsen zich gaan buigen over het nieuws.

 25. F'iscadel

  En dan Peter R. de Vries zeker laten duiden waarom de PVV niet aan de formatietafel mag? Nee, bedankt!

 26. Suomynona

  @ Mix

  Nee klopt, maar het is onvermijdelijk dat zij zich dan vanaf de bank in zo’n discussie gaan mengen zoals ze nu ook al te vaak doen. Bij sommige deskundigen als Marc van der Linden komt er nog een verstandige vraag of opmerking uit, maar bij types als Nooshin, Molendijk en Gulsen is dat wel een heel ander verhaal. Dan kan nieuwsduiding veranderen in een kippenhok vol nutteloze meninkjes waardoor kijkers dat niet serieus kunnen en willen nemen.

 27. Marianne

  De formule van Boulevard is dat iedereen zich overal mee bemoeit, ook als het hun gebied niet is. Dus dan krijg je inderdaad Molendijk en Gulsen die er doorheen komen blaten als het over de kabinetsformatie gaat – vreselijk! Totaal geen toegevoegde waarde en zoals Blablafart al zegt aan alle kanten een afbrandrisico. Deze fout gaat RTL echt niet maken.

 28. Graaf Volkert

  Boulevard? Is er werkelijk iemand die dat een betrouwbare nieuwsbron vindt dan?
  Een roddelrubriek…

 29. mix

  Dat is nou eenmaal de (gewijzigde) formule van Boulevard. Het zal nog meer die kant op gaan. (Live) televisie zal steeds meer die kant op gaan. Als RTL gaat snijden in de vooravond en zal Editie.nl als eerste het veld moeten ruimen. Duiding op alle fronten is van deze tijd en iets wat over de hele wereld een trent. RTL4 zal dit dus met zekerheid wel gaan doen want anders gaat SBS of de NPO het maken.

 30. Koot

  Dit is weer zo’n idee dat duidelijk maakt dat veel mensen geen verstand hebben van tv-formats maken.

 31. Marga

  Met een naam als Boulevard kun je het natuurlijk ook wel schudden: de hele term is synoniem voor onzin. Boulevardpers, pfff!

 32. Ach

  want anders gaat SBS of de NPO het maken. Zegt meneer de tv-deskundige.

 33. mix

  @Ach Ja dat ben ik

 34. Marianne

  @Marga Boulevardpers betekent 1) Roddelpers 2) Schandaaljournalistiek 3) Schandaalpers, dus een slechtere naam kun je inderdaad niet koppelen aan geloofwaardige nieuwsduiding. Als RTL al een programma met nieuwsduiding zou willen, dan zouden ze juist de connectie met die term helemaal proberen te vermijden. Maar een commerciële omroep kan inderdaad zijn vingers snel branden aan een gekleurd imago, dus ik denk niet dat ze het willen.

 35. Marga

  RTL heeft een programma dat (ook) poogt nieuws te duiden – RTL LN – en kijk eens hoe dat spartelt. Ik vind het op zich moedig dat ze het proberen, maar dit is bij uitstek een stiel dat de PO in zijn vingers heeft.

 36. Niels

  @Koot Oh en jij hebt dat wel? Waar moet dat dan uit blijken?
  Het is zo gek nog niet wat mix zegt hoor.

  En Marga, Jij kan het niks vinden maar daar gaat het helemaal niet om. Feit blijft dat de programma’s die genoemd worden de nieuwsbronnen van de zender zijn en die bekeken worden door ongeveer de zelfde mensen. Die kijken niet naar jou nieuws van de NPO. Editie.nl is een opvullertje en voegt eigenlijk helemaal niets toe.

 37. Marga

  @Niels Jij kunt wel een stukje duiding gebruiken, lijkt het. Ik heb respect voor RTL Nieuws, vind het een betrouwbaar en professioneel programma en het nieuws van de NPO is niet mijn nieuws. Dat zomaar aannemen, is nogal old school Boulevarderig.

  Op de door mij genoemde argumenten ga je niet in, ook dat past prima bij Boulevard.

  Je schrijft trouwens op dezelfde manier als mix en vertoont wat dit onderwerp betreft exact dezelfde manier van denken – opvallend. Die ging overigens ook niet op mijn argumenten in. Familie? Zelfde school? ;-)

 38. Laurens

  Persoonlijk zie ik liever ook geen ‘zwaar’ nieuws in Boulevard. Laat Boulevard toch voornamelijk bij de shownieuwtjes blijven.
  Wellicht het RTL Nieuws en RTL Boulevard iets verlengen, waardoor Editie NL vanzelf overbodig wordt.

  Toch zie ik voor RTL geen reden om dit te veranderen. Het scoort prima voor dat tijdstip en het zorgt niet voor een dip in de programmering. Kortom; voor RTL geen reden om Editie NL te schrappen. RTL gaat voor de centen, niet voor de kijkers…(helaas)

 39. mix

  @Laurens Goede inhoudelijke reactie. Het beide verlengen zou ook nog kunnen.
  Ik doelde ook niet echt op het hele zware nieuws. Zie het meer voor me als even snel de headlines noemen en kort doornemen. Sommigen gaan er te diep op in en denken te ver door. Ik vind Editie.nl geen toevoeging en eerder vaak wat sfeerloos en kinderachtig.

  @Marga Ik ken geen Niels maar wie weet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.