Belastingslurper Jan Versteegh met belastingshow

Jan Versteegh, de BNN-presentator die van belastinggeld verre tv-reisjes maakt en vaderschapscursusjes gaat volgen, komt met een tv-programma over bedrijven die niet genoeg belasting betalen. Dat heeft de omroep laten weten. Versteegh vindt dat hij de dupe is van grote bedrijven die niet betalen. “Van Starbucks tot Ikea, van Lionel Messi tot Jackie Chan. Met slimme trucs weten ze miljarden euro’s uit de vingers van de fiscus te houden. En wie betaalt de rekening? Juist: jij en ik.”

Het is oneerlijk, stelt hij. “Belasting betalen: leuk hebben ze het nooit kunnen maken. Behalve dan voor de grote bedrijven en allerrijksten. Die hoeven namelijk niet te dokken.”

Maar wat de multinationals en rijken kunnen, kan Jan Modaal dat niet ook? In mijn nieuwe programma Jan de Belastingman ga ik op zoek naar een manier waarop midden- en kleinbedrijven op volkomen legale wijze belastingvrij door het leven kunnen.”

Hier heb ik jullie bij nodig. Eigenzinnige, dappere en niet al te grote ondernemers die best een beetje boos zijn over de oneerlijke verdeling in belastingland. Ik doe het speurwerk, jij kan kosteloos instappen. De winst: een fikse belastingkorting, een boost voor je merkwaarde, gratis advies en je komt op TV.”

Dus: ben jij die ondernemer die deze winst wel ziet zitten? Stuur me dan een mail.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen