‘Belangrijk voor Nederland dat Lekker Laat terugkomt’

Vier weken Lekker Laat is Paul de Leeuw uitermate goed bevallen. Hoewel het niet op korte termijn zal zijn, hoopt de VARA-ster van harte dat het programma terugkeert. “Ik vind het belangrijk voor Nederland dat het programma terugkomt“, zei de presentator vrijdagavond in Jinek. Het experiment is geslaagd, zegt De Leeuw. “Ja, driewerf ja. Mensen haten me of vinden me heel erg leuk. Ik vind het wel altijd verschrikkelijk als je naar Twitter kijkt. Dan denk je: zo erg is het toch niet?

Kritiek zal er volgens de presentator altijd zijn. “Iedereen die kritiek heeft, heeft een punt, maar mensen denken dat ik het me niet aantrek. Natuurlijk trek ik het me aan. Mensen hadden er vooral gelijk in dat het chaotisch was.

Eva Jinek plaagde De Leeuw er een beetje mee dat hij zijn programma te danken heeft aan zijn goede vriend Frans Klein, de tv-baas van de NPO. Bij Jinek-omroep KRO-NCRV en Nieuwsuur-omroep NOS is er wat kinnesinne over het besluit van Klein om dit tijdslot te gunnen aan De Leeuw, omdat vaste waarden Jinek en Nieuwsuur de afgelopen weken flink overlapten.

Jinek: “Je hebt gezegd dat je dit programma eigenlijk cadeau hebt gekregen van jouw goede vriend Frans Klein, de baas van de Publieke Omroep.”

De Leeuw: “Niet van Frans Klein, maar de NPO zocht een late-latenightprogramma, want die wilden experimenteren. Ik zat met hem koffie te drinken puur uit vriendschap. Het was in een periode dat ik wat meer vrije tijd wilde en soms spreek je dan wel eens af met mensen om koffie te drinken en dan denk je: waarom spreek ik eigenlijk met die mensen af? Normaal ben je te druk om koffie te drinken en dan spreek je af met mensen en dan denk je: ik heb eigenlijk geen zin om met diegene koffie te drinken.”

Jinek: “Dat had je met Frans?

Nee, met iemand anders“, aldus De Leeuw. Dan lachend: “Dit wordt heel erg lullig nu.”

De Leeuw: “Maar toen zei Frans Klein: ‘Dit zou wel eens een onderdeel in een programma kunnen zijn.’ Toen waren ze net bezig met een programma te ontwikkelen ná Jinek/Pauw. Er was een pitch uitgeschreven, maar daar was niet voldoende uitgekomen. Toen zei hij: ‘Wil je niet nadenken over een late-latenightprogramma?’ Dat had ik nooit verwacht.”

De rest van dit jaar is De Leeuw naar eigen zeggen te druk voor een vervolg op Lekker Laat.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen