Paul kreeg Lekker Laat tijdens koffiedate met NPO-baas

Paul de Leeuw heeft zijn late-lateshow Lekker Laat gekregen tijdens een koffiedate met zijn goede vriend en NPO-baas Frans Klein. Dat heeft de VARA-ster gezegd op NPO Radio 1. Lekker Laat, dat vanavond zijn vierde en laatste uitzendweek ingaat, is er gekomen op verzoek van Klein. Hij gelooft nog altijd in de tv-ster en gunde hem dit experiment op de late avond van NPO 1. “Ik drink af en toe koffie met Frans Klein en dan praten we over dingen, zowel zakelijk als privé“, zegt hij.

De Leeuw zat toen midden in het herstel van zijn blaasoperatie. “Omdat ik wat meer rust genomen had de afgelopen maanden om te herstellen van mijn blaasgedoe, zei ik: ‘Soms spreek ik af met mensen, maar dan vraag ik me af waarom ik met ze heb afgesproken, omdat ik anders meer tijd zou hebben.’ Dat zijn dan van die koffiedates waar je eigenlijk een beetje tegenop ziet.”

Toen moesten we daar zo om lachen, dat ik zei: ‘Het zou bijna een item in een show kunnen zijn. Een gesprek dat je Thierry Baudet hebt zitten en dat je eigenlijk heel erg opziet tegen zo’n gesprek.’ Toen moesten we heel erg lachen.

Toen zei Frans opeens: ‘Zou jij niet eens willen overwegen om een late-latenightshow te doen voor een maand?’ Het kwam echt uit het niets, maar ik vond het een fantastisch cadeautje. Toen ben ik gaan schrijven en denken.”

De afgelopen aflevering van Lekker Laat trok vrijdagavond 500.000 kijkers (18 procent) naar NPO 1.

Foto: BNN-VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen