Wel regisseur, nog geen hoofdrolspeler voor V&D-serie

Foto: SBSEr is al wel een regisseur, maar nog geen hoofdrolspeler geselecteerd voor de dramaserie over Anton Dreesmann, de man achter het ter ziele gegane warenhuis V&D. Dat heeft producent Pieter Kuijpers van Pupkin Film gezegd in de WNL-radioshow ’t Wordt Nu Laat. De V&D-serie wordt geen langlopende serie, maar een miniserie zoals De Maatschap. Wie de hoofdrolspeler wordt, weet Kuijpers nog niet. “Dat is een heel moeilijke. Ik heb er ook nog niet over nagedacht.”

De hoofdrolspeler moet van goede huize komen, aldus Kuijpers. “Uiteindelijk beslis je samen met de regisseur, maar ik heb er zeker wat over te zeggen. André van Duuren gaat het regisseren. Er wordt nog niet gecast, maar het is wel een grote rol.

Wat de rol bijzonder maakt, is dat het verhaal door meerdere decennia heen verteld wordt. “Hij moet door verschillende tijden gespeeld worden. Het was ook wel een man hoor, Anton, dat kan niet zomaar iedereen spelen. Er moet karakter en volume inzitten. Het was een grote vent.”

Kuijpers kijkt uit naar de opnames. “Anton Dreesman was een fantastische man. V&D was een internationaal bedrijf met een miljardenomzet, moest naar de beurs en toen ging alles mis. Dat is een heel mooi verhaal. Dat gecombineerd met hoe het ontstaan is, hoe het op de werkvloer was en ineens weg was, dat is heel mooi om dat nog een keer terug te laten zien.

Van Duuren heeft onder meer series als Moordvrouw en Dokter Tinus geregisseerd. Het is nog niet bekend welke omroep de V&D-serie gaat uitzenden.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen