Volkskrant: ‘BNN steunt Filemon Wesselink niet’

Tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant heeft het idee dat BNN zijn presentator Filemon Wesselink niet echt steunt in zijn beslissing om één week voor de grote finale de stekker uit zijn programma Filemon Slaat Door te trekken. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Wesselink durfde het tv-gevecht met Ajouad El Miloudi tóch niet aan, waardoor de geplande finale van Filemon Slaat Door aankomende zondag komt te vervallen. Het programma valt daardoor in het water.

Het is dan ook een dapper besluit van Wesselink om te stoppen. Althuisius: “Sinds zijn beslissing is het akelig stil vanuit BNN. Het was sportief geweest als de omroep zich achter hun eigen presentator had geschaard. Nu voelt hun zwijgen toch een beetje als een genadestoot.

BNN had dit kunnen weten, aldus Althuisius. “BNN ziet nu een hele televisieproductie instorten, alleen omdat de presentator afhaakt. Dat is meer hun eigen schuld dan die van Filemon. Hier wreekt zich de persoonlijkheidscultus.

Als je steeds maar programma’s aan presentatoren ophangt, neem je ook het risico dat het een keertje misgaat. Wat dat betreft is het des te dapperder dat Filemon onder die druk de stekker eruit durfde te trekken.”

De tv-recensie K.O. van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Arie Boomsma prijst dappere Filemon Wesselink (vanochtend)

Foto: BNN/Nebras Alkisaei

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen