Verborgen Dorpen stelt teleur als DWDD-vervanger

Verbogen Dorpen, dit jaar de tweede zomerse vervanger van De Wereld Draait Door (na De Week Van Rood Wit En Roze van vorige week), is geen hit in de vooravond van NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De eerste aflevering van de door Omroep MAX aangekochte BBC-reeks wist maandag tussen zeven en acht uur 525.000 kijkers (15,7 procent) te vermaken. Daarmee veroorzaakte het een flinke kijkcijferdip in de programmering van de publieke zender.

Zowel EenVandaag ervoor (849.000 kijkers en 28 procent) als het Achtuurjournaal erna (1,7 miljoen kijkers en 37 procent) behaalden een veel hoger marktaandeel.

Verborgen Dorpen wordt vandaag wel geprezen door tv-recensent Angela de Jong van het AD. “Het is net Midsomer Murders maar dan zonder de moorden. Een groter contrast met de jachtigheid van Matthijs van Nieuwkerk en consorten is niet denkbaar.

De Week Van Rood Wit En Roze, een speciale editie van het Sportjournaal, deed het vorige week een stuk beter op hetzelfde tijdslot, vooral vanwege het succes van Ajax en Tom Dumoulin.

Medio juni wordt Verborgen Dorpen opgevolgd door Droomhuis Gezocht, ook een programma van Omroep MAX.

Matthijs van Nieuwkerk is drieënhalve maand op zomervakantie.

Foto: BBC/MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen