SBS 6 niet bang voor zomerprogrammering RTL 4

SBS 6 is niet bang dat het jaarlijkse zomersucces van zijn late-avondshows Hart van Nederland en Shownieuws voorbij is nu concurrent RTL 4 meer dan ooit uitpakt op de late zomeravonden. Dat laat een woordvoerder van de zender vandaag blijken in het AD. RTL 4 komt vanaf 2 juli met een ambitieus late-nightblok, bestaande uit RTL Summer Night van 21.30 tot 23.00 uur met Beau van Erven Dorens en een extra editie van RTL Boulevard van 23.00 tot 23.30 uur. 

De SBS 6-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws pieken traditiegetrouw in de zomer, mede vanwege een gebrek aan concurrentie op de late zomeravonden. Maar daar komt nu verandering in. De late editie van RTL Boulevard gaat het rechtstreeks opnemen tegen Shownieuws.

Toch maakt SBS 6 zich geen zorgen. “De RTL-programma’s hebben een ander genre. Mensen weten waar Hart voor Nederland voor staat, hoe laat het begint. Er is alleen nu een alternatief bij. Deze programmering gaat al jaren heel goed“, zegt een woordvoerder.

Fons van Westerloo, een van de grondleggers van Hart van Nederland en oud-baas van RTL en SBS, vraagt zich af of RTL 4 hier wel goed aan doet. “Ik vind het zeer gedurfd, omdat RTL Late Night al steeds meer het karakter heeft van een entertainment-talkshow. Als je daar nog een Boulevard-avondvariant na krijgt, wordt dat veel van het goede.

Het AD-artikel Live is het toverwoord op de late zomeravond kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen