Mies wil Maarten van Rossem terug aan talkshowtafels

Geplaatst op ma 15 mei 2017 om 10:41

Het is jammer dat Maarten van Rossem tegenwoordig nauwelijks nog wordt uitgenodigd aan talkshowtafels. Dat vindt oud-tv-ster Mies Bouwman, zegt ze in Volkskrant Magazine. Van Rossem was vroeger regelmatig te gast in praatprogramma’s, volgens Pauw omdat zijn kunstje is uitgewerkt. Bouwman ziet dat anders: “Ik vind het jammer dat Maarten van Rossem in de talkshows niet meer wordt gevraagd. Hij lijkt er een beetje uit te liggen door De Slimste Mens.

De historicus heeft verstand van zaken en hóórt dus in die talkshows, vindt Bouwman. “Ik hoop dat er een zinnige programmamaker komt die zegt: we gaan Maarten van Rossem eens vragen, want die weet ervan.”

Het alternatief stelt volgens Bouwman teleur. “Dan komen al die correspondenten uit die landen wat zeggen, terwijl dat alleen weer meer meningen zijn. Wat heb je eraan? Maarten van Rossem onderbóúwt het.”

Het is ook zo’n énige man. Hij toverde een lach op de gezichten van mensen op Leens begrafenis, hij was liefdevol, en ook zo geestig. En dat was precies wat Leen wou.

Het Volkskrant-interview met Mies Bouwman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
15 Reacties op “Mies wil Maarten van Rossem terug aan talkshowtafels”


 1. ad

  Beste Mies,
  Je was, inderdaad je was, destijds geweldig en hebt nog steeds een prominent plaatsje in de televisiegalerij. Maar leer te leven met veranderingen en nieuwe generaties en probeer je in te leven in hun leefwereld. Yvon Jaspers past daar wel in (de moderne feel-good tv) en alles moet niet op het vergelijkingsrooster.
  Wil je dat toch volhouden, solliciteer dan naar een plekje op het balkon van die twee oude knarren bij The Muppets!

 2. Ano

  Tegenwoordig worden er alleen maar policor ei kels uitgenodigd die hun mening als de bijbel verkondigen zoals feministen en anti racistentuig. Die verkonidigen een religie nog erger dan islam.

 3. Johan

  Mies geniet toch lekker van je rust.

 4. Henk II

  Er zijn toch echt wel meer deskundigen die iets kunnen onderbouwen en in talkshows komen veel te veel dezelfde gezichten.

  Dat veel talkshows gasten selecteren op het brengen van hun mening, komt omdat er nog nauwelijks talkshowhosts zijn die zelf hun mening laten horen. Voor reuring moeten dus de gasten zorgen, want de hosts doen het niet.

 5. Jubbetje

  De uitleg van Maarten is duidelijk en goed te verstaan mede door zijn rustige manier van spreken. Geeft ook zijn mening op een subtiele manier.
  Ik luister graag naar hem.

 6. Pergola lover

  Op Youtube staan veel colleges/talkshow achtige uitzendingen van Maarten heel langdradig, saai en het niveau van vmbo 3. Na 5 minuten haak ik al af. Dus al ze het zo wilt tja dan ben je wel even bezig en dat kost veel geld Mies. De tv is niet meer was het al lang geleden niet meer was. Aan alles komt een eind.

 7. Ano

  Bij Pauw en DWDD komen dan van die zogenaamde deskundigen aan het woord. Idereen is ook deskundig gelijk. Vrijdag zat er dat oud lijk uit de kast Terlouw er weer. Die niet deskundig is maar wel een aandoenlijk koppie veinst zodat iedereen die luchtfietserij van global warming maar gaat geloven.

 8. Ano

  Wat er allemaal uitgehaald wordt om die klim aath yste riere ligie maar aan te wakkeren begint gewoon zielig te worden. Net als die dive rsiteitsr eligie en fem inisme ook zo’n trieste bedoening.

 9. Ano

  Wat er allemaal uitgehaald wordt om die klim aath yste riere ligie maar aan te wakkeren begint gewoon zie lig te worden. Net als die dive rsiteitsr eligie en fem inisme ook zo’n trieste bedoening.

 10. Ano

  De religies klimaat feminisme en diversiteit. Ze worden tot het irritante aan toe door de strot geramd.

 11. Annomy

  Maarten laat je de onderwerpen van een andere kant zien en haalt de hype er af.

 12. Ron

  Helemaal eens met Mies. Vind de meningen van Maarten en gedachtes over bepaalde zaken erg verhelderend. Kijk al weer uit naar De Slimste Mens in de zomermaanden.

 13. Annoniemus

  Mies word nu echt oud merk ik , en ik zeg dit met heel veel respect !!!!

 14. Gerard

  Volledig eens met wat Annomy schrijft: ‘Maarten laat je de onderwerpen van een andere kant zien en haalt de hype er af.’ Puur door het onderwerp in historisch perspectief te plaatsen. Dat doen de correspondenten niet. Die gaan mee in de hype.

 15. Ellen

  Nou, heb eens een boek van hem gelezen en dan vraag je je af of hij wel in dat land geweest is. Heb door al die deskundigen en tafelheren geen vertrouwen meer in de media.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.