‘Mattie Valk krijgt last van Jack Spijkerman-effect’

Foto: SBSMattie Valk krijgt vanwege het naaien van zijn radiovriend Wietze de Jager last van het Jack Spijkerman-effect. Dat verwacht radiokenner Arjan Snijders, organisator van het jaarlijkse RadioRing gala, zegt hij in Volkskrant. Het Qmusic-duo was samen in onderhandeling met Sky Radio, maar zonder overleg tekende Valk toch bij Q voor 600.000 euro per jaar en een Tesla. Hij sprak met de zender af dat De Jagers rol geleidelijk gedecimeerd zou worden, zodat hij vanzelf wel zou vertrekken.

Het publiek vindt dat niet netjes, denkt Snijders. “Mattie is beschadigd, hij krijgt te maken met het Jack-Spijkerman-gaat-naar-Talpa-effect. Spijkerman liet de VARA in 2005 vallen, en verspeelde zo zijn credits. Bij Valk is die kans kleiner, maar Qmusic zal zijn best moeten doen om dit publicitair te lijmen. Deze soap staat haaks op het imago van een vrolijke zender.”

Net als Jeroen van Inkel ziet ook Snijders dat Valk het grootste talent is van de twee, maar toch zal De Jager volgens hem worden gemist. “Ze vulden elkaar perfect aan, waren openhartig, naturel en origineel. Nu verdienen ze veel geld, maar ze begonnen vijf jaar geleden bij Qmusic voor 3.250 euro per maand, bruto. Zij hebben dit succes zelf verdiend“, zegt hij in de krant.

De Telegraaf heeft zijn twijfels over de radiotoekomst van Mattie Valk. “Of hij bij Qmusic nog kan rekenen op de sympathie van de luisteraar zal de toekomst leren. De zender heeft hem in de bekende bushokjescampagnes altijd zeer nadrukkelijk als helft van het bevriende duo neergezet en heel Nederland weet nu hoe weinig vriendschappen in de radiowereld om het lijf kunnen hebben.

Lees ook:
‘Mattie Valk laat Wietze de Jager vallen en blijft bij Q’ (donderdag)
Mattie Valk inderdaad verder zonder Wietze de Jager (donderdag)
Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt (vrijdag)
Giel Beelen: ‘Niet Mattie, maar Wietze is matennaaier’ (vrijdag)
Wietze ook zonder Mattie welkom bij Talpa Radio (vrijdag)
Qmusic met tweede verklaring over Mattie & Wietze (vrijdag)
BNR-baas: ‘Talpa heeft Mattie & Wietze geëlimineerd’ (vrijdag)
Weekend-baas: ‘Wat een gelul van Qmusic-directeur’ (vrijdag)
Wietze de Jager vindt reactie Mattie Valk ‘niet sterk’ (zaterdag)
Jeroen van Inkel: ‘Q heeft ingespeeld op twijfels Mattie’ (zaterdag)
Editie NL vindt ruzie Mattie & Wietze ‘heerlijk’ (zaterdag)
Evert Santegoeds: ‘Giel Beelen begrijpt het niet’ (zaterdag)

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen