Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt

Geplaatst op Fri 05 May 2017 om 7:58

De volledige e-mail van Wietze de Jager aan ‘matennaaier’ Mattie Valk is uitgelekt. De brief is vandaag te lezen in De Telegraaf, zowel in de krant als op de website. Dat meldt het dagblad. De brief van De Jager bevestigt de geruchten dat het duo is benaderd door Talpa Radio voor een overstap naar Sky Radio. Dat gebeurde vorig jaar. “Toen Talpa na ons eerste etentje even stil bleef, was jij de ongeduldige die zichzelf meer dan eens afvroeg wanneer Talpa weer contact opnam“, schrijft hij.

Toen dat vervolgens gebeurde, zat het duo dan ook weer snel aan tafel en werden de plannen alsmaar serieuzer en serieuzer. “Tegelijk hebben wij ook openheid gegeven aan Qmusic en zijn wij ook met hen in gesprek gegaan.”

Na veel wikken en wegen besloot het duo het nieuwe avontuur aan te gaan, aldus De Jager. “Ons idee daarbij? We wilden namelijk radiogeschiedenis schrijven“, zegt hij. “En laten we eerlijk zijn: het ging niet om geld, maar om waardering en toekomstkansen.”

Stiekem onderhandeld

Samen vertelden ze aan Qmusic dat ze besloten hadden weg te gaan bij de zender. “Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen: €600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q.”

Al snel biechtte Valk dat plan op aan De Jager. “Hoewel ik verbijsterd en geschokt was, liet ik opnieuw de keuze aan jou: wil je samen door of niet? Mijn keuze was helder, maar jij mag het zeggen. Jij koos er vervolgens voor om, toch niet te zwichten voor het geld van Q. En ik was vervolgens vergevingsgezind en accepteerde jouw eerdere actie.”

Geboeid

Samen gingen ze door en was er de veelbesproken Geboeid-week. “Bij Q wist niemand dat ik jouw geheim – dat je voor jezelf had onderhandeld – kende. Een aantal mensen bij Q waren dus in de veronderstelling, dat je mij die hele week bedroog en mij dus na de geboeid-week aan de kant zou zetten.”

Dat zegt in mijn ogen wel iets over hoe bang en geïntimideerd mensen kunnen zijn. Want niemand liet iets merken. Het was ook de week dat we bij Pauw aan tafel, keihard ontkenden dat we naar Sky zouden gaan. We hadden geen keuze.”

Appje

Op Tweede Paasdag, na de geboeid-week, gaf Valk bij Q aan welke keuze hij had gemaakt en toch opnieuw te kiezen voor Mattie & Wietze. “Q beschouwde dit als een opzegging van jouw contract. Helaas duurde deze ‘opzegging’ maar een week. Toen ik lekker met vakantie was en ver weg in Portugal zat mij voor te bereiden op een nieuwe radio-toekomst met jou, had je de ‘moed’ om mij per app te laten weten dat je mij liet vallen en toch definitief je eigen contract ging tekenen bij Q.”

Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen. En dat is wat ik niet begrijp. Je geeft daarmee in mijn ogen aan dat het voor de luisteraars belangrijker is dat jij radio maakt, in plaats van hen de Mattie & Wietze ochtendshow te geven. Daarmee is het voortaan jouw ego waarnaar men mag gaan luisteren.”

Matennaaier

Besef wel dat de mensen, die toelieten dat je mij mocht bedriegen, nog steeds jouw leidinggevenden zijn. En dat jouw toekomst bij Q tot afgunst en jaloerse blikken zal leiden, als iemand binnen het bedrijf weer eens niet krijgt waar hij of zij met hard werken recht op heeft. En hoe denk je dat de luisteraars dit zullen beoordelen?”

De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger. Een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap. Ik vind het heel erg dat ons radio-team voortaan onder jouw grillen moet werken. Het is niet anders, maar ik hoop wel dat je ze met meer respect behandelt dan mij. Ik wens hen alle goeds en ga ze missen.”

Wietze’s carrière

Hoe mijn carrière er nu uitziet? Ik heb werkelijk geen idee. Het interesseert je niet, want anders had je wel anders gehandeld en ook aan mijn belang gedacht. Maar, maak je geen zorgen. Ik zal me wel redden omdat ik wel principes heb en daarbij gesteund wordt door goede mensen. Wat voelt het fijn dat ik altijd eerlijk ben geweest en nu ook niets hoef te verbergen. Het lijkt mij enorm beklemmend voor je, dat jij je moet verdedigen met al je leugens. En je weet het: er is nog zoveel meer uit de doeken te doen rondom deze situatie, maar die eer laat ik aan jezelf.”

Het Telegraaf-artikel WIETZE: ’Bedrogen Mattie blijkt zelf grootste bedrieger !’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Mattie Valk inderdaad verder zonder Wietze de Jager (gisterenavond)

Foto: Qmusic
35 Reacties op “Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt”


 1. Martini

  Als dit zo klopt, ben ik wel erg benieuwd naar Matties reactie deze ochtend op Q. Wat een naaistreek lijkt me dit!

 2. Dennis

  Volwassenen zijn heel vaak net kinderen…

 3. Ria Roompot

  Maar wél ‘n Tesla voor die gast met die konijnenkop!

 4. Remi

  Ik moet eerlijk zeggen, ik vind het schokkend om te lezen.
  Ik zie ze nog zitten, bij Pauw, de twee ‘vrienden’…

 5. Henk

  zit nu te luisteren op QMusic. Wat een vaag verhaal van Mattie om er een goede draai aan te geven. Hij heeft letterlijk achter Wietzes rug om onderhandeld.

 6. Jeroen

  Heftig ! De gunfactor is nu wel weg bij Mattie. Goede integere response van Wietze.

 7. Sandertje

  Ik zou ook kiezen voor de Tesla.

 8. Wolter

  Ben benieuwd naar Valk’s verhaal…

 9. Wolf

  Wat weer een extreem links rotwoord m*ten**ier, Kan de linkse taal vervuiling niet verboden worden?

 10. Spotdielie

  Ik luister niet naar ze , maar is Wietze de Irene van de 2 ? Ik dacht dat ze gelijkwaardig waren

 11. Otto Groeneveld

  Twee eikels van de bovenste plank. Gaat die baard de nieuwe Catweazle spelen?

 12. Robert

  Wat een griezel is dat zeg die Matiie.
  Zou die commercial nog op tv komen met die smerige koekjes ?

 13. Francis Beukeveld

  Ben er gewoon stil van, wat een rat ben je dan en wat een vreselijke ego/narcist dat je ook nog een tesla afdwingt.. te zielig voor worden. Gelukkig is die Mattie echt lelijk en heeft een paardenbek.

 14. LD

  De grootste naai-streek in de NL radiogeschiedenis.

 15. Anouk

  Mattie kan beter emigreren, wordt massaal uitgekotst.
  Q gaat dit luisteraars kosten als die Mattie erop is, de Judas.
  En dat allemaal uitgerekend in de dagen dat we de slachtoffers herdenken van onder meer verraad….

 16. Beau van Erven Ikink

  Wow, en dan blijkt Mattie niet alleen van buiten heel lelijk te zijn, maar ook van binnen. Dit doe je simpelweg niet. Achter de rug van je collega een contract uitonderhandelen. Bijzonder lelijk en dit vergeten zijn luisteraars niet.

 17. David

  En Mattie maar janken om z’n meisje die kinderen kreeg van een ander. Achteraf een hele goede actie van die meid!!

 18. Mike

  Zulke vervelende puberjongetjes.

 19. mix

  Jurre Bosman opletten! Wietse op 3FM? Zou een goede eerste overstap zijn.

 20. Mike Klonfag

  Stunt!!

 21. Paul van de Waarsenburg

  Die twee zijn helemaal niet uit elkaar a.k.a. dit is nepnieuws. Beiden zijn druiloren.

 22. Shakira's secret befkoning

  Een grote PR-show, klopt niks van. Geregisseerd aan alle kanten. Let maar op.

 23. darius

  Wat een rat is die Valk zeg! En dan nu zo’n jankverhaal ophangen. Je maat met een appje op de hoogte brengen. Wat ben je dan laag gezonken. Eerst ging mijn sympathie naar hem uit maar achteraf begrijp ik nu beter waarom zijn vrouw liever de kindertjes van een ander wilde. Zij wist waarschijnlijk al eerder wat voor vlees zij in de kuip had met deze slapjanus.

 24. Koen

  De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger.
  Dat moet pijn doen

 25. Marly van der velden Lover

  Waarom was dit gisteren niet op het 20.00 uur journaal maar wel dodenherdenking?

 26. Ron

  Toch geen publiciteitsstunt dit zoals nu blijkt. Ging ook wat te ver dat te zijn natuurlijk, maar je weet maar nooit waar marketing toe in staat is voor een beetje publiciteit.
  Wat een heftig verhaal waarin Mattie toch voor l@l staat in deze, en Wietze geen blaam treft…Hele nette mail.

 27. huh

  @marly doe normaal
  @MC waar is Umberto in dit nieuws?

 28. Tjappie

  Karma … doet altijd zijn werk! Mattie is een Rattie.

 29. Orge

  Sinds wanneer is iemand die plaatjes draait en de tijd ertussen voll ult met onzin €50.000 per maand waard ? 🤔

 30. West

  Dit zijn toch ook geen radio programma makers/ dj`s / die zelf iets moeten doen
  achter de mengtafel, het zijn muizen klikkers maar dan ook verder niets
  Laten ze maar een een live programma maken/ presenteren en ook zelf de techniek doen met jingles/ promo`s op MD , vork bedienen ,platen scherpzetten en in starten , laatste plaat precies uit timen, op tijd voor het reclameblok en nieuws op het hele uur in starten en dergelijke .Radiomaken is meer dan met een computer werken dat kan een peuter van 4

 31. Ria Roompot

  arly van der velden Lover
  Fri 05 May 2017 om 11:19
  Wordt tijd dat we jou gaan herdenken, natte tosti die-je-d’r-bent!

 32. Wolf

  @ marly , hoor jij niet in een inrichting met deze dagen en een flinke stroomstoot therapie te ondergaan met daarna eenzame opsluiting in een dwangbuis? Eng links mensje.

 33. anonymous

  Mattie zou ook joden hebben verraden in de oorlog

 34. ???

  @ Wolf

  Vergeet niet af en toe een stukje fruit te eten naast alle stront die je tot je neemt en vervolgens hier weer uitkotst.

 35. Zwammer

  Tering, lekker belangrijk… kansloos geouwehoer over 2 dj’s.. ga wat nuttigs doen, privé en story figuren hier….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.