Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt

De volledige e-mail van Wietze de Jager aan ‘matennaaier’ Mattie Valk is uitgelekt. De brief is vandaag te lezen in De Telegraaf, zowel in de krant als op de website. Dat meldt het dagblad. De brief van De Jager bevestigt de geruchten dat het duo is benaderd door Talpa Radio voor een overstap naar Sky Radio. Dat gebeurde vorig jaar. “Toen Talpa na ons eerste etentje even stil bleef, was jij de ongeduldige die zichzelf meer dan eens afvroeg wanneer Talpa weer contact opnam“, schrijft hij.

Toen dat vervolgens gebeurde, zat het duo dan ook weer snel aan tafel en werden de plannen alsmaar serieuzer en serieuzer. “Tegelijk hebben wij ook openheid gegeven aan Qmusic en zijn wij ook met hen in gesprek gegaan.”

Na veel wikken en wegen besloot het duo het nieuwe avontuur aan te gaan, aldus De Jager. “Ons idee daarbij? We wilden namelijk radiogeschiedenis schrijven“, zegt hij. “En laten we eerlijk zijn: het ging niet om geld, maar om waardering en toekomstkansen.”

Stiekem onderhandeld

Samen vertelden ze aan Qmusic dat ze besloten hadden weg te gaan bij de zender. “Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen: €600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q.”

Al snel biechtte Valk dat plan op aan De Jager. “Hoewel ik verbijsterd en geschokt was, liet ik opnieuw de keuze aan jou: wil je samen door of niet? Mijn keuze was helder, maar jij mag het zeggen. Jij koos er vervolgens voor om, toch niet te zwichten voor het geld van Q. En ik was vervolgens vergevingsgezind en accepteerde jouw eerdere actie.”

Geboeid

Samen gingen ze door en was er de veelbesproken Geboeid-week. “Bij Q wist niemand dat ik jouw geheim – dat je voor jezelf had onderhandeld – kende. Een aantal mensen bij Q waren dus in de veronderstelling, dat je mij die hele week bedroog en mij dus na de geboeid-week aan de kant zou zetten.”

Dat zegt in mijn ogen wel iets over hoe bang en geïntimideerd mensen kunnen zijn. Want niemand liet iets merken. Het was ook de week dat we bij Pauw aan tafel, keihard ontkenden dat we naar Sky zouden gaan. We hadden geen keuze.”

Appje

Op Tweede Paasdag, na de geboeid-week, gaf Valk bij Q aan welke keuze hij had gemaakt en toch opnieuw te kiezen voor Mattie & Wietze. “Q beschouwde dit als een opzegging van jouw contract. Helaas duurde deze ‘opzegging’ maar een week. Toen ik lekker met vakantie was en ver weg in Portugal zat mij voor te bereiden op een nieuwe radio-toekomst met jou, had je de ‘moed’ om mij per app te laten weten dat je mij liet vallen en toch definitief je eigen contract ging tekenen bij Q.”

Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen. En dat is wat ik niet begrijp. Je geeft daarmee in mijn ogen aan dat het voor de luisteraars belangrijker is dat jij radio maakt, in plaats van hen de Mattie & Wietze ochtendshow te geven. Daarmee is het voortaan jouw ego waarnaar men mag gaan luisteren.”

Matennaaier

Besef wel dat de mensen, die toelieten dat je mij mocht bedriegen, nog steeds jouw leidinggevenden zijn. En dat jouw toekomst bij Q tot afgunst en jaloerse blikken zal leiden, als iemand binnen het bedrijf weer eens niet krijgt waar hij of zij met hard werken recht op heeft. En hoe denk je dat de luisteraars dit zullen beoordelen?”

De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger. Een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap. Ik vind het heel erg dat ons radio-team voortaan onder jouw grillen moet werken. Het is niet anders, maar ik hoop wel dat je ze met meer respect behandelt dan mij. Ik wens hen alle goeds en ga ze missen.”

Wietze’s carrière

Hoe mijn carrière er nu uitziet? Ik heb werkelijk geen idee. Het interesseert je niet, want anders had je wel anders gehandeld en ook aan mijn belang gedacht. Maar, maak je geen zorgen. Ik zal me wel redden omdat ik wel principes heb en daarbij gesteund wordt door goede mensen. Wat voelt het fijn dat ik altijd eerlijk ben geweest en nu ook niets hoef te verbergen. Het lijkt mij enorm beklemmend voor je, dat jij je moet verdedigen met al je leugens. En je weet het: er is nog zoveel meer uit de doeken te doen rondom deze situatie, maar die eer laat ik aan jezelf.”

Het Telegraaf-artikel WIETZE: ’Bedrogen Mattie blijkt zelf grootste bedrieger !’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Mattie Valk inderdaad verder zonder Wietze de Jager (gisterenavond)

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen