Qmusic met tweede verklaring over Mattie & Wietze

Qmusic heeft een tweede verklaring over de rel rond de ochtendshow Mattie & Wietze rondgestuurd. Hierin benadrukt de zender dat het nooit de intentie was om alleen met Mattie Valk door te gaan. Dat heeft het station laten weten. Volgens Wietze de Jager waren ze samen in onderhandeling met Talpa Radio, totdat Valk opeens via een appje liet weten dat hij voor 600.000 euro en een Tesla had bijgetekend bij Qmusic. De Jager stelt dat hij wel mocht blijven, maar dan alleen om de files voor te lezen.

Qmusic-programmadirecteur Iwan Reuvekamp lijkt dat in dit tweede persbericht af te doen als onzin: “Wij hebben er alles aan gedaan om Mattie & Wietze als duo bij elkaar te houden bij Qmusic. Dat was niet alleen onze droom, maar ook onze wens voor alle luisteraars die iedere dag hun radio aanzetten voor hen. We betreuren daarom ook het bericht en de keuze van Wietze.

Verder staat in het nieuwe persbericht van Qmusic ook een uitgebreide reactie van Valk. Daarin geeft hij toe dat ze samen met Sky gepraat hebben, maar dat hij begon te twijfelen. “Toen heb ik mezelf verplicht, ondanks alles, te kiezen met mijn hart. Dat waar ik gelukkig van word, één van de moeilijkste beslissingen ooit.”

Ik heb Wietze gebeld om hem mijn keuze uit te leggen. Ik voelde dat ik bij Qmusic wilde blijven, want hier heb ik een verleden en voel ik me thuis. Ik wil met deze mensen, met deze luisteraars en met dit team radio maken. En ik hoopte dat Wietze deze keuze ook zou maken, want nog steeds wil ik dit het allerliefst samen met Wietze nog jaren doen. Hij is een megatalent en we hebben te gekke radio gemaakt.”

Ik baal van het hele traject, maar ik sta wel 100 procent achter deze beslissing. Ik blijf bij Qmusic. Ik snap de boze reacties, ik snap de teleurstelling, en ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof ik nu de boosdoener ben, terwijl ik juist blijf bij de zender die altijd achter ons stond. Ik moet en wil verder, met het team, vooral samen met jullie, met jou daar bij de radio. Mijn keuze is genomen vanuit mijn hart.

Lees ook:
‘Mattie Valk laat Wietze de Jager vallen en blijft bij Q’ (donderdag)
Mattie Valk inderdaad verder zonder Wietze de Jager (donderdag)
Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt (vandaag)
Giel Beelen: ‘Niet Mattie, maar Wietze is matennaaier’ (vandaag)
Wietze ook zonder Mattie welkom bij Talpa Radio (vandaag)

Foto: Persgroep

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen