Lekker Laat overdag niet terug te kijken: ‘Belachelijk’

De dagelijkse NPO 1-show Lekker Laat wordt op een tijdstip uitgezonden dat voor veel kijkers te laat is. Terugkijken wordt hen nagenoeg onmogelijk gemaakt: tussen 6.00 en 22.00 uur kan men het programma namelijk niet bekijken op NPO Gemist. En dat tijdslot heeft alles te maken met de Kijkwijzer. “We zijn verplicht om deze in te stellen, wanneer een uitzending door Kijkwijzer wordt beoordeeld als 16+. Zie voor meer info kijkwijzer.nl“, twittert de NPO aan teleurgestelde kijkers.

Tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant vindt het belachelijk. “Wat is er afgelopen maandagavond in een talkshow in De Plantage gebeurd dat het daglicht niet kan verdragen?

Dat sommige beelden niet door de beugel kunnen overdag begrijpt Althuisius. “Maar dat een talkshow alleen tussen 22:00 en 06:00 uur (want alle 15-jarigen gaan netjes om 22:00 uur naar bed) online beschikbaar is, is niet meer van deze tijd.”

Er gebeurt volgens Althuisius helemaal niets schokkends in de De Leeuw-show. Dat is bij sommige programma’s die wél overdag terug te kijken zijn wel anders. “Het journaal schotelt zonder waarschuwing gruwelijke beelden voor en op YouTube staan filmpjes van onthoofdingen.

Het tijdslot van de NPO is volgens de tv-kenner dan ook ‘wereldvreemd en betuttelend’.

NTR-baas Paul Römer ergert zich aan de kritiek van Althuisius: “Beste Julien, voor je de NPO beschuldigt lees je eerst even in. De Kijkwijzer is niet van de NPO. De wet schrijft dit voor.

Overigens is Lekker Laat wél overdag terug te kijken op betaalplatform NLziet.

De tv-recensie ‘Onverantwoord’ kunt u lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen