Brandpunt vanaf 2018 twee keer per week op NPO 2

Het NPO 2-programma Brandpunt is nu iedere dinsdagavond te zien met een uitzending van drie kwartier maar gaat vanaf januari 2018 twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag. Het zijn uitzendingen van ongeveer 20 minuten waarin één lange reportage te zien is. Dat meldt KRO-NCRV. Verder maakt de omroep bekend dat Brandpunt een nieuwe eindredacteur krijgt. Het gaat om Henk van der Aa, die sinds 2013 werkt als verslaggever en presentator van de rubriek.

Mark Schleedoorn, de vorige eindredacteur van Brandpunt, vertrok begin dit jaar bij het programma. Van der Aa volgt hem op en blijft ook reportages maken, en daarmee één van de gezichten van Brandpunt.

Van der Aa is volgens Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV, de juiste persoon om leiding te geven aan het redactieproces. Laroes: “Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren.”

Brandpunt brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie Op Eigen Kracht, die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van Brandpunt, ook daarmee heeft Henk veel ervaring.

Van der Aa studeerde Nederlands, geschiedenis en journalistiek in Groningen. Na een studiejaar in South Carolina en een stage bij CNN in Atlanta, werkte hij een aantal jaren als producer en vervanger van de RTL-correspondent Max Westerman in New York. Daarna was hij zeven jaar verslaggever bij de actualiteitenrubriek EenVandaag waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de KRO.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen