Brandpunt vanaf 2018 twee keer per week op NPO 2

Geplaatst op ma 15 mei 2017 om 11:36

Het NPO 2-programma Brandpunt is nu iedere dinsdagavond te zien met een uitzending van drie kwartier maar gaat vanaf januari 2018 twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag. Het zijn uitzendingen van ongeveer 20 minuten waarin één lange reportage te zien is. Dat meldt KRO-NCRV. Verder maakt de omroep bekend dat Brandpunt een nieuwe eindredacteur krijgt. Het gaat om Henk van der Aa, die sinds 2013 werkt als verslaggever en presentator van de rubriek.

Mark Schleedoorn, de vorige eindredacteur van Brandpunt, vertrok begin dit jaar bij het programma. Van der Aa volgt hem op en blijft ook reportages maken, en daarmee één van de gezichten van Brandpunt.

Van der Aa is volgens Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV, de juiste persoon om leiding te geven aan het redactieproces. Laroes: “Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren.”

Brandpunt brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie Op Eigen Kracht, die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van Brandpunt, ook daarmee heeft Henk veel ervaring.

Van der Aa studeerde Nederlands, geschiedenis en journalistiek in Groningen. Na een studiejaar in South Carolina en een stage bij CNN in Atlanta, werkte hij een aantal jaren als producer en vervanger van de RTL-correspondent Max Westerman in New York. Daarna was hij zeven jaar verslaggever bij de actualiteitenrubriek EenVandaag waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de KRO.

Foto: KRO-NCRV
4 Reacties op “Brandpunt vanaf 2018 twee keer per week op NPO 2”


 1. Andreas

  Eenvandaag, Brandpunt, Nieuwsuur… wat een versnippering. Wordt het niet tijd om serieus werk te maken van een 24 uurs nieuwskanaal? Dat lijkt me uitgerekend een taak voor de publieke omroep als commerciëlen het niet aandurven.

 2. kitschnews

  dacht dat dat programma wel eens zou stoppen. Lijkt wel of er geen nieuws meer in nederland is. Al dat gereis…..
  Lekker de wereld rond op kosten van de belastingbetaler.

 3. 1v

  tuurlijk blijft hij reportages maken. Stel je voor dat hij niet meer met zijn kop op tv komt……

 4. prima

  Goed hoor inhoudelijk is er niks mis met de kwaliteit van dit programma. 2x per week is zeer prettig om naar te kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.