Janine Abbring wil genoeg vrouwen in Zomergasten

Janine Abbring vindt het belangrijk dat de verhouding man-vrouw in orde is op de gastenlijst van Zomergasten 2017. Dat zegt de nieuwe presentatrice van de zomerse NPO 2-talkshow vandaag in het AD. Abbring laat in de krant weten dat ze diversiteit erg belangrijk vindt en dat dan ook wel terugzien op de gastenlijst van haar programma. “Ik weet dat de redactie heel hard probeert om vrouwen aan tafel te krijgen. Gelukkig hebben ze met mij alvast een excuustruus binnen“, grapt ze in de krant.

Zelf zou ze naar eigen zeggen een heel slechte zomergast zijn. “Ik zelf ben bijvoorbeeld volstrekt ongeschikt als gast. Ik ben veel te genuanceerd. Een goede zomergast moet stelling durven nemen.

Als vrouw kan Abbring misschien nog wel meer kritiek verwachten dan haar voorgangers. “Opmerkingen over mijn uiterlijk interesseren me sowieso helemaal niet. Ik zie mezelf ook niet als lekker wijf. Ik ben meer een inhoudelijke maker dan iemand voor het mooie plaatje.

Wat vindt haar Zweedse partner van deze mooie klus? “Hij heeft geen idee wat Zomergasten in ons land betekent. Hij zegt: fijn dat je een leuk klusje voor de zomer hebt. Dat relativeert lekker.

Het AD-interview ‘Ik durf alles te vragen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen