Unicum in The Passion: voor het eerst kale Jezus

De zevende editie van het NPO 1-spektakel The Passion, die vanavond wordt uitgezonden vanuit het centrum van Leeuwarden, is een bijzondere: voor het eerst wordt de rol van Jezus gespeeld door een kale man. Dwight Dissels is dit jaar gestrikt voor de hoofdrol. Dat heeft de EO laten weten. Het is ook de eerste keer dat er een donkere Jezus is. “Ik had er zelf niet bij stilgestaan, ik merkte het pas uit de enthousiaste reacties uit de gemeenschap“, zegt de zanger, bekend van The Voice of Holland.

Volgens de EO is er niet bewust gekozen voor een donkere Jezus, maar is het wel ‘mooi meegenomen’ omdat het thema dit jaar verbinding is.

Zelf heeft Dissels niet zo veel met diversiteitsbeleid, zegt hij in NRC: “Ik wil niet op de voorgrond treden van: ‘kijk mij nu eens de minderheden vertegenwoordigen’. Maar als The Passion hiermee een nog breder publiek krijgt, zou dat mooi zijn.

Dissels vindt het relevanter dat hij de eerste christelijke Jezus is. Eerder werd de rol gespeeld door ongelovigen of twijfelaars. Geloof is er bij Dissels met de paplepel ingegoten. “Op zondag gingen we naar de kerk, we baden voor het eten en mijn moeder las voor uit de bijbel.”

The Passion is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 en in Leeuwarden.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen