Trouw-columnist is klaar met DWDD: ‘Mag wel stoppen’

Trouw-columnist Harmen van Dijk is helemaal klaar met De Wereld Draait Door. Wat hem betreft is het VARA-programma van Matthijs van Nieuwkerk toe aan een permanente zomerstop. Dat schrijft hij in het dagblad. Van Dijk is al enige tijd geleden afgehaakt bij De Wereld Draait Door. “Ik denk zo’n jaar geleden toen Johan Derksen, Felix Rottenberg en Harry de Winter ruim een kwartier over oude mannen-muziek mochten praten terwijl Van Nieuwkerk aan hun lippen hing.

Soms zapt Van Dijk nog wel eens langs en dan ziet hij ‘die andere stamgasten’ weer voorbijkomen. “En denk ik: heb het leuk met elkaar, ik kijk even verder.”

De formule is sleets geworden, het enthousiasme van Van Nieuwkerk is tanende en zijn balboekje is steeds dunner, vindt hij. “Daarnaast ontsporen sommige afleveringen, en niet op een leuke manier.”

Van Dijk noemt de uitzending met Okkie vorige maand en die over Chriet Titulaer van maandag. Jelle Brandt Corstius imiteerde aan tafel zijn accent. “Hilarisch vonden ze dat aan tafel.”

Het wordt misschien eens tijd voor een frisse opvolger van DWDD. Omdat het al iets te laat is om op het hoogtepunt afscheid te nemen, lijkt de zomerstop me een prima moment. En zoals iedereen weet begint de zomer bij de publieke omroep ergens half mei“, stelt hij op de Trouw-site.

De kritiek op De Wereld Draait Door komt niet uit het niets. Meerdere tv-kenners schreven in de afgelopen maanden al dat het programma over zijn hoogtepunt lijkt.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen