Topchef Academy na verhuizing nóg slechter bekeken

Het nieuwe paradepaardje van de vooravond van RTL 5, Topchef Academy met sterpresentator Martijn Krabbé, wordt op zijn nieuwe tijdstip – maandag verhuisde de show na slechts één week van 19.30 naar 18.30 uur – nóg slechter bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Topchef Academy is veruit het slechtst bekeken programma uit de carrière van Martijn Krabbé. Het programma is een totale mislukking. Er kijken nog geen 100.000 mensen naar de show.

Vorige week trok Topchef Academy, waarin een tv-chef wordt gezocht, slechts gemiddeld 93.000 kijkers, goed voor 1,8 procent marktaandeel. Deze week zakt dat gemiddelde naar 68.000 kijkers en 1,7 procent marktaandeel.

Galileo, dat juist is verhuisd van 18.30 naar 19.30 uur, zakt ook: vorige week keken er gemiddeld 123.000 kijkers (2,9 procent) en deze week zijn dat er 104.000 (1,9 procent).

Al met al is de dure vooravond van RTL 5 daarmee een grote flop: niemand wil de programma’s zien. De tv-zender blijft in zwaar weer zitten. Momenteel zijn The Blacklist en Temptation Island de enige lichtpuntjes in de programmering van het station.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen