‘RTL 5-show Idols entertainender dan The Passion’

Het slecht bekeken RTL 5-programma Idols is veel entertainender dan NPO 1’s megahit The Passion. Dat vindt Idols-jurylid Roland Molendijk, zei hij vrijdag in RTL Boulevard, waar The Passion volledig werd afgekraakt. Molendijk was niet te spreken over The Passion. “Ik vond het letterlijk een lijdensweg. Ik geloof echt nergens in, maar er wordt wel anderhalf miljoen euro in één dag of in een paar uur verspijkerd. Als ik dan kijk wat ik krijg: ik krijg niet zo veel“, zei de kritische muziekkenner.

The Passion is volgens Molendijk niet entertainend genoeg. “Ik krijg mooi spektakel en entertainment, maar dan vind ik toch The Voice of Idols meer entertainment. Daar gebeurt meer.”

De muziekkeuze vond Molendijk ‘heel erg oubollig’. “Waarom niet iets van Armin van Buuren, Hardwell of Broederliefde? Het is slow-tv. Ik dacht aan zwart-wit-tv. Zó langzaam.”

Peter van der Vorst merkte op dat The Passion veel meer kijkers trekt dan Idols. Daarop zei Molendijk: “Als veel mensen kijken, wil het niet zeggen dat ze per definitie gelijk hebben.”

Van der Vorst vond hoofdrolspeler Dwight Dissels wat ‘minder acteren’ en was kritisch over het geluid. “Op mijn televisie was het geluid af en toe best wel slecht, de mix.”

Bridget Maasland: “Bij mijn televisie ook. Sowieso werd af en toe de schuif niet opengezet en begonnen mensen later pas met zingen, terwijl ze al waren begonnen. Ik had ook wel een paar keer het gevoel – zeker bij Petrus – dat hij er af en toe net naast zat in de hoogte. Dat had ik met Elske ook een paar keer.”

The Passion trok donderdag meer dan 3 miljoen kijkers naar NPO 1.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen