RTL 5 in een dip: ook Jamai en Martijn balen

Na het kwakkelende RTL 4 is het nu het noodlijdende RTL 5 dat wordt uitgelicht in de media. ‘Zelfs Idols scoort niet meer bij RTL 5’, kopt het AD vandaag groot. “RTL 5 verkeert in een flinke dip”, is te lezen in de grootste krant van het land. De directe aanleiding van het stuk zijn de zwaar teleurstellende kijkcijfers van Idols, waar presentator Ruben Nicolai zich diep bedroefd over uitliet. In het AD-artikel van vandaag laten ook Idols-juryleden Jamai Loman en Martijn Krabbé hun teleurstelling blijken.

Krabbé baalt ervan dat Idols nog maar zo’n 300.000 kijkers weet te amuseren, waar het vorige seizoen piekte op 1,5 miljoen kijkers. “De rondes tussen audities en liveshows scoren altijd minder bij alle talentenjachten, maar Idols zit wel erg laag nu.

De jeugd zou nu vooral online zitten, maar dat is volgens Krabbé erg zonde. “Het mooie van lineaire tv is onder meer dat je tijdens de uitzending met iedereen van gedachten kunt wisselen via social media. En het is leuk om met familie en huisgenoten samen te kijken.”

Het is vooral zonde voor de goede talenten die dit jaar meedoen, meent hij. “Ik vind het vervelend voor ze, maar ook voor het team en voor Ruben en Lieke want ik had ze meer gegund. Hopelijk trekken de liveshows weer wat aan.”

Loman denkt dat RTL 5 misschien een jaartje had moeten wachten met het vervolg op Idols. “Maar dat weet je van tevoren niet; zeker niet omdat het bij de terugkeer zo goed scoorde.”

Ook andere RTL 5-programma’s, zoals Topchef Academy en Rappers achter de Tralies, scoren beroerd. Maakt Loman zich zorgen? “Zorgen maak ik me niet. De vlag hangt niet halfstok bij RTL 5.”

Het AD-artikel Zelfs Idols scoort niet meer bij RTL 5 kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen