The Voice-coach Ali B in seizoensfinale College Tour

The Voice of Holland-ster Ali B is te gast in de seizoensfinale van het nieuwe seizoen van College Tour, dat vanavond van start gaat op NPO 2. Hij zit in de uitzending van vrijdag 19 mei. Dat heeft presentator Twan Huys bekendgemaakt op NPO Radio 1. Ali B begon zijn leven ooit heel fout – rond zijn negentiende vergokte hij 1.200 gulden spaargeld van zijn moeder – maar heeft zich na vele jaren opgewerkt tot de bekendste rapper van het land. Daarom wordt hij ook uitgenodigd in de show.

Vorig jaar viel Ali B nog terug in zijn gokverslaving. Ondanks de ernstige gokproblemen die Ali B vroeger had, ging hij weer terug naar het casino. “Een paar maanden terug zat ik ineens weer in de gokhal. Ik weet niet goed waarom, het leek me zomaar even lekker: opgaan in die afgesloten wereld en uitdokteren welke automaat de meeste winst gaat geven. Zat ik daar weer doelloos op die automaten te spelen.

Ik ben opgestaan en weggelopen. Oké, voor de zekerheid heb ik wel een toegangsverbod getekend. Ze weigeren me nu als ik me weer meld. Maar dat doe ik niet. Ik ben te veel een winnaar geworden om ooit nog terug te vallen.”

Inmiddels heeft Ali B al lang geen geldzorgen meer. Alleen al coachen bij The Voice levert volgens Privé minstens 200.000 euro per seizoen op.

College Tour trapt vanavond af met Christiane Amanpour. Daarna zijn Ben Feringa, Ellen Laan, Arjen Lubach en Ali B te gast.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen