Help Mijn Man Is Klusser verzwijgt autisme kandidaat

Het RTL 4-programma Help Mijn Man Is Klusser heeft het autisme van kandidaat Mees bewust verzwegen, zodat de kijker zijn reactie extra schandalig zou vinden. Dat zegt zijn vrouw Femke vandaag in het AD. Femke en Mees waren donderdag te zien in de RTL 4-show van John Williams en ‘klushork’ Mees reageerde nogal boos en ondankbaar. Volgens haar heeft RTL 4 zijn autisme bewust verzwegen. “Ik heb nog met John Williams over de mentale toestand van mijn man gesproken.”

Dat gesprekje is niet op tv gekomen. “Merkwaardig dat zo’n belangrijk fragment op de snijtafel van het programma is verdwenen. Als het er wel in had gezeten was er niks aan de hand geweest en had Nederland een positiever beeld gehad van mijn man. Nu wordt hij onterecht in een kwaad daglicht gesteld.

Femke vindt het niet netjes van zo’n grote tv-zender. “Wat RTL 4 heeft gedaan, is vervelend. Kennelijk zijn effect en kijkcijfers belangrijker dan de realiteit. Nu heb ik het gevoel dat de zender over onze rug aan het scoren is.”

Mensen met autisme reageren nou eenmaal wat anders dan anders, weet Femke. “Mees gaat alleen volledig op slot als hij wordt geconfronteerd met een overdosis prikkels. Dat laatste gebeurde toen het klusteam en John bij ons over de vloer kwamen. Toen iedereen weer weg was, keerde de rust terug en had ik mijn oude vertrouwde echtgenoot weer.”

Hoewel ze boos is op RTL 4, neemt ze geen stappen. “We hebben vooraf getekend dat ze alles hoe dan ook mochten uitzenden.”

Het NRC Handelsblad onthulde vorig jaar dat RTL 4 in veel gevallen niet correct omgaat met kandidaten van hulpshows. Sindsdien kijkt men met een ander oog naar de hulp-tv bij de zender.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen