The Bachelor keert weer terug op Nederlandse tv

Net5 gaat het toch weer proberen met het bekende datingformat The Bachelor. Het programma keert dit najaar na een afwezigheid van bijna vijf jaar weer terug bij de zender. Dat heeft het station vanavond bekendgemaakt. De eerste Nederlandse editie van The Bachelor was in 2003 te zien op RTL 4 met Irene Moors aan het roer en in 2004 volgde een editie met Rick Luijckx op het toenmalige Yorin. In 2011 keerde de show terug op RTL 4 met Robert ten Brink als presentator.

De finale van die laatste editie op RTL 4 was met ruim 1,1 miljoen kijkers behoorlijk in trek. Toch liet RTL het programma gaan: in 2012 verhuisde het programma naar Net5. Uiteindelijk trok de finale daar 216.000 kijkers.

Ondanks die magere score keert The Bachelor nu weer terug op tv. Opnieuw krijgt één man de kans om de ware liefde te vinden. Tijdens zijn romantische zoektocht ontmoet hij 22 vrouwen. Na de meest uiteenlopende dates op een idyllische locatie neemt hij telkens afscheid van de dames die het minst bij hem passen.

Het van origine Amerikaanse format loopt al twintig seizoenen lang bij ABC. “En met succes; in 2015 was The Bachelor in Amerika het best scorende programma in zijn genre, doelgroep en tijdvak“, aldus Net5.

Daarnaast is de show in 27 landen te zien met in totaal meer dan 1000 afleveringen en diverse spin-offs (zoals The Bachelorette) als gevolg. “Ook in Australië gooit het format hoge ogen; niet alleen op het gebied van kijkcijfers, maar ook qua aandacht in de media en op social media bereikt The Bachelor duizelingwekkende aantallen.”

Net5 roept alle felbegeerde vrijgezelle mannen op om zich op te geven voor het nieuwe seizoen van The Bachelor.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen