Rik van de Westelaken mist nieuws ‘soms een beetje’

Rik van de Westelaken mist het nieuws soms een beetje nu hij is overgestapt van de NOS naar SBS. Dat zei de presentator vrijdagavond in Pauw. Van de Westelaken was jarenlang het gezicht van het NOS Journaal, maar begint maandag met Peking Express op tv. Heel soms schiet hij nog even in de nieuwsmodus. “Soms kietelt het een beetje, maar ik heb bewust gekozen voor twee jaar nieuwe dingen leren en nieuwe dingen doen. Even wat frisse nieuwe ervaringen aangaan“, zo vertelt hij.

Wat bedoelt hij met twee jaar? “Ik heb een contract voor twee jaar getekend en ik heb zoiets van: die twee jaar ga ik gewoon gebruiken om nieuwe dingen te leren en mijn grenzen te verleggen en kijken wat er op mijn pad komt.”

Dat hij het nieuws soms mist, vindt Van de Westelaken helemaal niet gek. “Nieuws is zeventien jaar lang mijn huis geweest, dus ik voel me daar wel heel erg thuis.”

Spijt van zijn overstap naar SBS heeft Van de Westelaken dan ook niet. “Ik vind dat je in je leven om de zoveel tijd eens wat nieuws moet gaan doen om gewoon jezelf scherp te houden en nieuwe dingen te leren. Dit is er een onderdeel van.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen