Peter R. de Vries met eigen museum in Amsterdam

Media-ondernemer Jasper van der Schalie en zijn partner in crime Peter R. de Vries openen medio 2018 een eigen museum in Amsterdam. Het Amsterdam Crime Experience wordt hypermodern en interactief. Dat hebben ze vandaag laten weten. De Vries verwacht dat de experience honderdduizenden bezoekers per jaar gaat trekken. “Misdaad is een populair thema, de kijkcijfers van de vele true crime series en de brede aandacht voor misdaad in de media bewijzen dat“, zegt De Vries.

Volgens de misdaadjournalist sluit ‘een interactieve experience waar je spelenderwijs kunt leren hoe misdaad wordt onderzocht hier perfect bij aan’. “De Amsterdam Crime Experience is een ‘wereldprimeur’ en in feite overal toepasbaar.”

De experience bestaat uit meer dan vijftien interactieve ruimtes waar vrijwel alle aspecten van misdaad en opsporing aan de orde komen. Men kan zelf forensisch onderzoek doen op een plaats delict, een teamgenoot met een leugendetector verhoren, de nieuwste afluistertechnieken toepassen, een compositietekening van een verdachte maken, schietvaardigheid testen en meer van dat.

Alle opgedane vaardigheden kunnen vervolgens worden toegepast in één van de twee Crime Scene Rooms, waar de bezoeker binnen een bepaalde tijd een misdrijf moet zien op te lossen. Peter R. de Vries voorziet de bezoekers via beeldschermen van tips.

Jasper van der Schalie: “Vanuit mijn jarenlange fascinatie voor misdaad heb ik samen met Peter R. de Vries en adviesbureau Tinker dit plan ontwikkeld. De Amsterdam Crime Experience wordt state of the art, mede omdat we het maken met de toppers van hun vakgebied.

Foto: PR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen