Peter R. de Vries met eigen museum in Amsterdam

Geplaatst op do 13 apr 2017 om 15:42

Media-ondernemer Jasper van der Schalie en zijn partner in crime Peter R. de Vries openen medio 2018 een eigen museum in Amsterdam. Het Amsterdam Crime Experience wordt hypermodern en interactief. Dat hebben ze vandaag laten weten. De Vries verwacht dat de experience honderdduizenden bezoekers per jaar gaat trekken. “Misdaad is een populair thema, de kijkcijfers van de vele true crime series en de brede aandacht voor misdaad in de media bewijzen dat“, zegt De Vries.

Volgens de misdaadjournalist sluit ‘een interactieve experience waar je spelenderwijs kunt leren hoe misdaad wordt onderzocht hier perfect bij aan’. “De Amsterdam Crime Experience is een ‘wereldprimeur’ en in feite overal toepasbaar.”

De experience bestaat uit meer dan vijftien interactieve ruimtes waar vrijwel alle aspecten van misdaad en opsporing aan de orde komen. Men kan zelf forensisch onderzoek doen op een plaats delict, een teamgenoot met een leugendetector verhoren, de nieuwste afluistertechnieken toepassen, een compositietekening van een verdachte maken, schietvaardigheid testen en meer van dat.

Alle opgedane vaardigheden kunnen vervolgens worden toegepast in één van de twee Crime Scene Rooms, waar de bezoeker binnen een bepaalde tijd een misdrijf moet zien op te lossen. Peter R. de Vries voorziet de bezoekers via beeldschermen van tips.

Jasper van der Schalie: “Vanuit mijn jarenlange fascinatie voor misdaad heb ik samen met Peter R. de Vries en adviesbureau Tinker dit plan ontwikkeld. De Amsterdam Crime Experience wordt state of the art, mede omdat we het maken met de toppers van hun vakgebied.

Foto: PR
10 Reacties op “Peter R. de Vries met eigen museum in Amsterdam”


 1. Essenesmee

  Hij is me wat te politiek bezig.

 2. Peter

  Dit is echt een fantastisch initiatief. Vele lossen elementen zijn tof en dat samenbrengen lijkt me een goede potentie.

 3. Harmke Harkema

  Hij is ongelovig dus daar komen wij niet.

 4. Carmen

  Moet het weer in het Engels, fantasieloze sukkels?

 5. Ooo

  Wordt zo moe van die prdv

 6. Anonymous

  Peter ik ik ik ik ik de Vries en zijn museum.
  Na de opening Okkie even ’s nachts op bezoek.

 7. Momentje

  Hier zit toch niemand op te wachten.

 8. X

  Leuk , ik ben 1 van de eersten die er naar toe gaat. Ik heb toch tijd zat want ik werk niet.

 9. X

  Peter R is mijn grootste idool ,ondanks dat hij door 96% wordt uitgekotst, ik hoor bij de 4 % die ook gelukzoekers hartelijk welkom heet met mijn spandoekje op het malieveld.

 10. Martin Gaus

  Moet een flink museum zijn mochten ze Peters ego ook willen tentoonstellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.