Pauw nu ook op vrijdag langs RTL Late Night

Jeroen Pauw weet Humberto Tan nu ook te verslaan op de Voice-vrijdag van RTL 4. Zijn NPO 1-talkshow Pauw trok gisteren 948.000 kijkers (27 procent), waar RTL Late Night uitkwam op 887.000 kijkers (21 procent). Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Dat RTL Late Night in zwaar weer zit is inmiddels algemeen bekend. Sinds de jaarwisseling is het programma enorm afgezwakt, maar op de Voice-vrijdag blijft het succes groot. Toch is ook op deze avond de winst niet langer vanzelfsprekend.

RTL Late Night wordt van maandag tot en met donderdag om de oren geslagen door het late-night-slot van NPO 1, sinds Jinek terugkeerde na de jaarwisseling. Vorige maand lukte de duotalkshow Pauw & Jinek het om RTL Late Night ook op vrijdag te verslaan. Dat gebeurde twee keer.

En nu gaat Pauw op eigen kracht langs de vrijdagse RTL Late Night. Dat gebeurde slechts één keer eerder in de geschiedenis, namelijk in mei 2016, toen Pauw een lange special had met Max Verstappen. Met 1,2 miljoen kijkers scoorde Pauw toen zijn meest bekeken aflevering ooit. RTL Late Night had er 1,1 miljoen.

Het is voor RTL Late Night overigens slechts de tweede keer dit jaar dat er minder dan een miljoen mensen kijken naar de vrijdaguitzending. Doordeweeks scoort de talkshow inmiddels meer richting de 500.000 kijkers.

De teleurstellende kijkcijfers van RTL Late Night zijn mede te wijten aan de prime-time-crisis van RTL 4. Op vrijdag trekt RTL 4 nog wél bekijks, al was The Voice Kids gisteren niet langer de winnaar op prime time

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen