Ook AD vindt: ‘Te veel egoprogramma’s bij de NPO’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is het eens met tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant dat te veel tv-programma’s van de NPO draaien om de ster die het presenteert. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong vindt ‘de hausse aan ego-programma’s’ bij de NPO too much. “Elke oprisping of wind die dwarszit bij Lauren, Marlijn of Filemon is aanleiding voor een zogenaamd diepgravende serie waarbij zo’n probleem quasi-wetenschappelijk van alle kanten wordt bekeken.”

Ze gelooft soms weinig van de problemen van de NPO-sterren. “Ondertussen is het vooral een excuus om in de tijd van de baas en op kosten van de belastingbetaler naar Ibiza te vliegen en daar een rare therapie te ondergaan.”

Toch moet De Jong bekennen dat ze nu wel met plezier kijkt naar Sophie In De Mentale Kreukels. Enerzijds omdat het haar vooroordelen bevestigt. “Ja hoor, daar zijn ze al, de BN’ers die om het hardst in de microfoon staan te gillen dat zij het natúúrlijk ook hebben gehad. En dan de rare therapieën die in omloop zijn.”

Maar tegelijkertijd is de openheid van Hilbrand en bijvoorbeeld een gast als Sander Lantinga bewonderenswaardig, vindt De Jong. Het raakt soms een snaar bij haar. “Of ik nou wil of niet.”

De tv-recensie Kreukels van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen