Talpa Radio wil Mattie & Wietze: ‘Weg bij Qmusic’

Het ochtendradio-duo Mattie Valk en Wietze de Jager overweegt een overstap van Qmusic naar Talpa Radio, het bedrijf achter Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. Ze hebben gisteren een rondleiding gekregen bij Talpa Radio. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Talpa bevestigt het duo te willen hebben. “Mattie en Wietze zijn hele goede radiomakers, zie ook hun staat van dienst. Talpa Radio zou deze talentvolle dj’s graag op een van onze zenders willen programmeren.”

Het is echter geen makkelijke kwestie, stelt de woordvoerder van Talpa. “Ze hebben op dit moment nog een overeenkomst met Qmusic.

Programmadirecteur Iwan Reuvekamp van Qmusic laat aan de krant weten: “Ik heb niet gehoord dat Mattie en Wietze hier weggaan.

Het radioduo heeft bij Qmusic een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Een ooggetuige denkt dat Mattie & Wietze hun werkgever slechts bang willen maken. “Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat ze, door hier midden op de dag openlijk rond te lopen, hun deal met Qmusic willen verbeteren.

Het is onwaarschijnlijk dat Mattie & Wietze radio gaan maken op Radio 538, aangezien Edwin Evers in elk geval tot eind 2018 in de ochtendspits zit en Coen & Sander sinds kort op de middagspits zitten. De uren tijdens de ochtend- en avondspits zijn de prime-time-uren van radio.

Ook bij Radio 10 en Radio Veronica is de ochtendprogrammering recent vernieuwd. De Telegraaf dat misschien Sky Radio op zoek is naar een ochtendshow.

Hoewel Sky Radio nu nog non-stop muziek uitzendt, heeft het station er in het verleden geen geheim van gemaakt het format om te gooien als Edwin Evers wil overstappen. Die uitspraak deed de zender uiteraard toen het nog geen zusterzender van 538 was.

Qmusic is de op een na meest beluisterde radiozender van Nederland, na Radio 538.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen