O’G3NE verlaat Songfestival niet bij overlijden moeder

Het zussentrio O’G3NE annuleert hun optreden namens Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Kiev niet als hun moeder komt te overlijden. Dat laten ze weten in een interview met het AD. Het Songfestival vindt medio mei plaats in Oekraïne, terwijl hun moeder nog altijd vecht tegen een zeer zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker. “Mama wil absoluut niet dat haar ziekte onze carrière in de weg staat. Dus we blijven ook in het allerergste geval in Kiev.

Hun moeder is te slecht om mee te gaan naar Kiev. “Haar rechterarm en –been zijn verlamd en ook de tongzenuw is door die bestralingen beschadigd geraakt.

Ze blijft onder behandeling. “Wanneer ze bestraald wordt weten we nog niet, maar niet in de Kiev-periode. Gelukkig maar.

Onze moeder gunt ons dit avontuur. En ze weet dat we, waar dan ook, altijd aan haar denken en in geen geval onze carrière boven haar gezondheid plaatsen. Mama vindt het geweldig dat we met ons songfestivallied Lights and Shadows iets positiefs met haar ziekte doen.

Dat past ook bij haar: een hulpvaardige vrouw die zich altijd heeft weggecijferd voor anderen. Die iets negatiefs altijd ombuigt in iets positiefs.

Het Eurovisie Songfestival wordt elk jaar weer door miljoenen Nederlanders bekeken op NPO 1.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen