NPO wil Arjen Lubach hele jaar door op tv

De NPO ziet het liefst dat Zondag Met Lubach net als programma’s als De Wereld Draait Door en Nieuwsuur het hele jaar door te zien is op televisie. Dat vertelde presentator Arjen Lubach vrijdagavond in RTL Late Night, waar hij zijn succes van het afgelopen seizoen kwam vieren. Satirische programma’s als Zondag Met Lubach zijn erg bewerkelijk om te maken en daarom maakt Lubach twee kortere series per jaar. De NPO ziet het liefst dat het programma één lange serie maakt.

De NPO wil Zondag Met Lubach echt als een vaste waarde, aldus Lubach. “De NPO ziet het liefst dat alle grote talkshows er elke dag zijn en wij er dan elke week zouden zijn, maar comedy is zo bewerkelijk.”

Lubach wijst erop dat elke week nieuwe grappen bedenken niet bepaald makkelijk is. “Het is niet voor niets dat een comedian een show schrijft en daar vervolgens twee jaar lang mee speelt in een theater.”

Of hij zelf ook weer het theater in zou willen? “Misschien, maar vooralsnog is televisie het juiste medium voor ons.”

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen