Nance Coolen kan poepen op werk niet voorkomen

Nance Coolen kan het niet voorkomen dat ze soms moet poepen op het werk. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 2 in het kader van de Nationale Poepdag, die vandaag plaatsvindt op initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. Als Radio 2-dj Paul Rabbering aangeeft dat hij het ‘heel fijn’ vindt als collega’s níet op hun werk poepen, wijst Coolen hem direct terecht. “Ik weet het, maar het hoort er wel bij. Sommige mensen zoals ik hebben het niet altijd voor het zeggen, omdat ik Crohn heb.

Coolen moet soms zelfs rennen tijdens opnames voor tv of radio. “Het zou zomaar kunnen dat ik nu tegen jou zeg: ‘Bedankt, groetjes, doei.’ En dan ren ik. In mijn geval, in het geval van Crohn, voel je dat in één keer. Dan red ik het nog net met een sprintje naar de plee en dan ben ik op tijd.”

Dat wc-sprinten is heel erg naar, vindt Coolen. “Dat is héél vervelend, maar ik moet afkloppen: het gaat met mij heel goed. Ik heb gelukkig goede medicijnen nu, maar sommige mensen hebben er veel last van.”

Soms moet ze bepaalde agendapunten even naar voren schuiven. “Als ik me niet zeker voel, stel ik dingen uit of dan bel ik even: ‘Ik ben wat later, want…’ Dat want is soms heel naar. Je moet je steeds verklaren.”

Coolen vindt het niet gênant om over haar stoelgangproblemen te praten. “Het is geen sexy onderwerp, maar wel een belangrijk onderwerp.”

Tv-collega Catherine Keyl stopte in 2006 met haar tv-werk vanwege diarree-aanvallen. Coolens tv-carrière staat op een laag pitje.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen