Lodewijk wil jaren verder met nieuw RTL 4-programma

Een jaar nadat hij na twaalf jaar vertrok bij Eigen Huis & Tuin, is tuinman Lodewijk Hoekstra weer op de buis: vanmiddag om 17.30 uur begint zijn nieuwe RTL 4-programma Groene Handen. En daarin kan hij kwijt wat bij Eigen Huis niet lukte. Dat vertelt de presentator in De Telegraaf. Hoekstra wilde duurzaamheid hoger op de agenda van Eigen Huis, maar dat lukte niet. Daarom vertrok hij. Hoewel hij het ook niet zo leuk vond dat er vorig seizoen ineens twee tv-tuinmannen in de show te zien waren.

Groene Handen is een groen lifestyle programma waarbij planten, bloemen én de natuur centraal staan. “Wij zijn officieel het enige echte groenprogramma. Daar ben ik trots op.

Door dit nieuwe programma voelt Hoekstra zich niet meer zo rot over zijn Eigen Huis-exit. “Daar ben ik nu wel een beetje voor beloond, vind ik. Ik heb wel wat achter me gelaten: twaalf jaar werk en een bepaald inkomen.

Maar doorgaan bij Eigen Huis was geen optie, omdat hij dan zichzelf zou verloochenen. Hij wilde immers meer groen en duurzaamheid in de show. “Dat zagen ze niet zitten, en het was voor mij tijd om te vertrekken.”

We hebben goed afscheid van elkaar genomen en nu is er iets nieuws langsgekomen. Ze zijn er weer om mee te denken.

Groene Handen is om 17.30 uur te zien op RTL 4.

Het artikel ‘’Alles in de strijd gegooid’ – Lodewijk Hoekstra maakt comeback met nieuwe tuinshow’ kunt u lezen in De Telegraaf (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen