De Kwis scoort meest bekeken aflevering ooit

De NPO 1-show De Kwis met presentator Paul de Leeuw heeft zaterdagavond zijn hoogste score ooit behaald. Er keken 1,702 miljoen mensen (27 procent) naar de aflevering met hoofdgast Dieuwertje Blok. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Kwis heeft het record voor een groot deel te danken aan de Victor Mids-show Mindf*ck, dat sinds vorige week de lead-in is. De kijkcijfers van dat programma schoten zaterdag de lucht in: er keken maar liefst 2,1 miljoen mensen.

Tot nu toe stond het record van De Kwis op 22 maart 2014, toen er 1,658 miljoen mensen afstemden op het programma. In die aflevering was Annemarie Jorritsma te gast.

De top drie van meest bekeken afleveringen ooit wordt afgemaakt door die van 14 maart 2015, toen er 1,619 miljoen mensen keken. Loretta Schrijver was hoofdgast in die uitzending.

De Kwis zit momenteel in zijn achtste seizoen. Het programma ging in november 2013 in première en vloeide voort uit de toenmalige zaterdagavondshows van Paul de Leeuw, waar De Kwis een rubriek was.

Deze week gaf De Kwis-ster Jeroen Woe een interview in het AD. Daarin deelde hij complimenten uit aan Zondag Met Lubach, dat afgelopen seizoen ook kijkcijferrecords brak. “Ik vind het razend knap hoe hij en zijn team dat programma op hebben gebouwd.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen