Tv-recensent Trouw kijkt uit principe geen Boulevard

Tv-recensent Renate van der Bas kijkt uit principe niet naar RTL Boulevard, de dagelijkse showrubriek van RTL 4. Dat schrijft ze in dagblad Trouw. Van der Bas heeft de rel rondom RTL Boulevard over het niet behandelen van het nieuws over Humberto Tan vanaf de zijlijn gevolgd. Ook toen ze op Twitter las dat er maandag tóch kort iets gezegd werd over zijn affaire. “Bijna liet ik me verleiden om de uitzending van maandag terug te zien, maar ik heb me ingehouden“, zegt de tv-kenner.

Van der Bas heeft het televisieprogramma naar eigen zeggen nog nooit gekeken. “Ik ben qua Boulevard nog altijd maagdelijk en er dan tóch een keer naar kijken, voelt als een verloren strijd. Zoiets als het eerste gaatje in een verder gezond gebit.”

Toch kijkt ze wel naar Voetbal Inside. “Waar ik heel principieel doe over niet kijken naar RTL Boulevard, zak ik wel geregeld onderuit bij Voetbal Inside op RTL 7, een programma dat ook niet echt uitblinkt in politiek of anderszins correct zijn.”

De voetbaltalkshow is onweerstaanbaar, vindt Van der Bas. “Ik val voor die ongegeneerde humor van vaste tafelgasten als voetbaljournalist Johan Derksen en oud-voetballer René van der Gijp.”

De tv-column ‘Voetbal Inside laat zich zelfs niet de wet voorschrijven over Tan’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen