NOS strikt Guus Meeuwis voor tv-verslag Koningsdag

De NOS heeft Guus Meeuwis gestrikt voor het verslag van Koningsdag in Tilburg. Hij zal op 27 april te zien zijn tijdens het live-verslag én tijdens de lange nabeschouwing in de vooravond van NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie krijgen op een wandelroute met dertien haltes (naar het netnummer 013) ‘het verhaal van Tilburg’ verteld, van de textielgeschiedenis tot de hightech industrie.

Ook zijn er tijdens de wandelroute optredens door een aantal bekende Tilburgers, onder wie Guus Meeuwis. Verslaggevers Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink staan langs de route en de uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

’s Avonds bekijkt en becommentarieert presentator Winfried Baijens met Guus Meeuwis en andere prominente Tilburgers de hoogtepunten van de dag. Dat doen ze rechtstreeks vanaf het Piusplein, waar de Tilburgers met een groot feest Koningsdag afsluiten.

In deze live-uitzending is ook aandacht voor de opmerkelijkste en mooiste foto’s, en vooral selfies, van de dag. “Guus Meeuwis treedt ook op.”

Het Koningsdag-verslag is op donderdag 27 april te zien van 10.45 tot 13.30 uur op NPO 1. De lange nabeschouwing is ’s avonds tussen 19.00 en 19.50 uur op zender.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen