Corry Konings spreekt moslima aan op boerka

Corry Konings behoort net als onder meer Gerard Joling tot de kleine groep politiek incorrecte bekende Nederlanders die zich kritisch uit durven te laten over de islam. Sterker nog: ze heeft een moslima op straat aangesproken op haar boerka. Dat vertelt de zangeres, bekend van hits als Mooi Was Die Tijd en Hoeren Neuken Nooit Meer Werken, in de Volkskrant. Konings spreekt haar mening over de moslima-outfit niet onder stoelen of banken. “Boerka’s vind ik te ver gaan“, zegt ze.

Toen Konings een keer zo’n boerka-moslima op straat zag lopen greep ze haar kans. “Ik vroeg een keer aan een vrouw die van top tot teen in het zwart was: is dat nou niet warm, joh? Ze lopen ook zo schuw rond. Dat is niet goed voor vrouwen.”

Moslima’s die geen boerka dragen maar een hoofddoek kunnen volgens Konings prima in  bijvoorbeeld de zorg werken, maar in chique uitgaansgelegenheden als het Amstel Hotel is het ‘not done’, stelt ze.

Konings: “In een ziekenhuis of bij de tandarts vind ik een hoofddoek eigenlijk wel hygiënisch. Maar als je serveert in het Amstel Hotel, moet je geen hoofddoek dragen. Dat past daar niet. Als je werkt, moet je je aanpassen, dat doe ik zelf ook.”

Het grote Volkskrant-interview ‘Zelf de knoop doorhakken’ met Corry Konings kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen