Boze AD-lezer: ‘Media lopen achter homolobby aan’

De media trekken te snel de conclusie dat de mishandeling van de Arnhemse jongens Jasper en Ronnie voortkomt uit anti-homogeweld. Dat schrijft de boze AD-lezer Harry uit Amsterdam vandaag op de lezersbrievenpagina van de krant. Harry gruwelt van de berichtgeving. “Het land is in rep en roer. Twee arme homo’s zouden in elkaar zijn geslagen door homohaters. Het circus van verontwaardiging, ondersteund door de goed georganiseerde lobby van het COC, is in volle gang.”

De advocaat van de verdachte ‘potenrammers’ laat een ander beeld zien, aldus Harry. Volgens de advocaat hebben Jasper en Ronnie namelijk het groepje Marokkanen belaagd en niet andersom. “Er werd over en weer het een en ander geroepen en de homo zou als eerste geslagen hebben waarop hij een flinke klap terugkreeg.”

Dat zou zomaar kunnen, aldus Harry. “Het is tijd dat eerst het politieonderzoek goed wordt uitgevoerd alvorens vergaande conclusies te trekken.”

De media moeten zich een beetje beheersen in plaats van zich te laten leiden door de homolobby. Nederland is heel tolerant ten opzichte van andere seksuele geaardheden. Het valt best mee met homodiscriminatie. Er zijn andere groepen die meer aan emancipatie toe zijn.”

Jasper en Ronnie hebben aan Omroep Gelderland laten weten dat ze verbijsterd zijn over de draaiende berichtgeving, waarbij er nu ineens wordt gesuggereerd dat zíj de gewelddadigen zijn. “Wij zijn geen vechtersbazen en we kunnen ons niet vinden in dat verhaal.

Lees ook: Nieuwsuur twijfelt of het wel anti-homogeweld was (dinsdag)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen