Vlaamse publieke omroep legt Philippe Geubels vast

Philippe Geubels, in ons land bekend van de RTL 4-programma’s Beste Kijkers en Het Zijn Net Mensen, heeft een exclusief vierjarig contract getekend bij Een, de Vlaamse NPO 1. Dat heeft het station laten weten. Geubels is in Vlaanderen, en ook bij ons, beroemd als jurylid in de Vier-show De Slimste Mens Ter Wereld. Bij die zender liep onlangs zijn contract af. Zowel Een, Vier als VTM probeerden hem in huis te halen. Hij heeft nu gekozen voor de Vlaamse publieke omroep. 

De komediant denkt dat zijn keuze voor Een voor sommigen een verrassing zal zijn, aangezien VTM naar verluidt erg veel geld voor hem wilde neertellen. “Bij VTM had ik een goed gevoel, bij Vier nog altijd. Vier ligt me na aan het hart, dat blijft een coole zender. Ik heb gewoon gekeken naar de zender waar ik me het beste bij voelde, wie met de beste ideeën kwam. Dat bleek Eén te zijn“, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Geubels vindt het ook fijn dat hij een vierjarig contract kreeg aangeboden. “Ik heb dat nodig om op een rustige manier te werken, zonder constante druk. Ik had ook geen zin in een contract dat me zou verplichten dingen te doen waar ik geen zin in had. Dat ik op Eén een heel groot publiek bereik, is natuurlijk mooi meegenomen.

Geubels zal de komende jaren zowel op als achter de schermen meewerken aan een brede waaier van programma’s op Eén. Te beginnen met Taboe, een baanbrekende reeks die hij samen met productiehuis Panenka maakt.

Taboe wordt een mix tussen human interest en comedy over minderheden waarmee niet gelachen mag worden. Behalve dan door Geubels, die op zijn typische manier samen met diezelfde minderheden dat laatste taboe doorbreekt en zo ook maatschappelijk zijn nasale stem laat gelden.

Olivier Goris, netmanager van Eén, kijkt met enthousiasme uit naar deze nieuwe samenwerking: “Philippe Geubels is uniek op vele manieren. Deze samenwerking wordt ongetwijfeld een uniek avontuur voor ons allemaal. We zijn super blij en trots dat Philippe gekozen heeft voor Eén als nieuwe thuis.”

Volgens Vlaamse media is het niet ondenkbaar dat Een de komediant toestemming geeft af en toe alsnog aan te schuiven in de Vier-show De Slimste Mens Ter Wereld, al zal dat dan niet zo vaak gebeuren als voorheen.

Foto: VRT

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen