AD-baas vindt dat Pauw moet wijken voor Jinek

Foto: SBSAD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis is het eens met mediakenner Marianne Zwagerman dat het merkwaardig is dat Jinek veel beter scoort dan Pauw, maar straks toch weer moet wijken voor Pauw omdat de zendtijd netjes verdeeld. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Nijenhuis vindt dat Jinek moet blijven. “Marianne heeft volkomen gelijk. Er is iets dat wérkt, de kijkers waarderen dat en dan gaan ze zeggen: ‘We gaan er toch weer mee stoppen.’ Bij een normaal bedrijf gebeurt dat natuurlijk nooit.

Jinek scoort zo goed vanwege de presentatrice, denkt Nijenhuis. “Ik moet je bekennen dat ik Jinek misschien drie keer heb gezien en Humberto nauwelijks, maar ik denk dat ik het wel genoeg heb gezien om te zeggen dat haar stijging aan de persoon Jinek zelf ligt. Jinek komt op de kijker als nieuwsgierig over.”

Nieuwsgierig is precies wat een journalist moet zijn, aldus de krantenbaas. “Ze wil werkelijk weten wat die gast beweegt. In talkshows en ook op radio is het vaak zo dat de scepsis overheerst.”

Journalisten zeggen nogal eens van zichzelf: ‘We moeten allereerst kritisch zijn.’ Nee, journalisten moeten allereerst nieuwsgierig zijn! Dat is Eva Jinek, denk ik.”

Sinds dit jaar zijn Jinek en Pauw evenveel te zien op de late avond van NPO 1. Niet langer is de KRO-NCRV-talkshow slechts de vervanger van de BNN-VARA-talkshow.

Foto: AD

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen