Humberto Tan nu ook de vrijdagavond kwijt

Een bittere pil voor Humberto Tan en zijn RTL 4-talkshow RTL Late Night. Voor het eerst sinds de start van Pauw is hij op vrijdagavond gepasseerd door de late talkshow van NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Sinds de jaarwisseling is RTL Late Night compleet ingestort. De kijker is massaal overgelopen naar Jinek en de hoogste baas van RTL Nederland heeft inmiddels aangekondigd in te grijpen. Alleen de vrijdagshow bleef overeind, maar ook die wordt nu ingehaald.

Jarenlang kon Humberto Tan op Voice-avonden op zijn lauweren rusten, maar zelfs The Voice als lead-in is nu niet meer genoeg om goud te pakken op de late vrijdagavond. Na The Voice Kids (1,7 miljoen kijkers) moest RTL Late Night gisteren genoegen nemen met 963.000 kijkers (19 procent).

Op hetzelfde moment wist Pauw & Jinek, de late talkshow van NPO 1, veel meer kijkers te boeien. Naar de verkiezingstalkshow keken bijna 1,3 miljoen kijkers (34 procent).

RTL Late Night presteert van maandag tot en met donderdag een stuk beroerder. Daar is Humberto Tan tegenwoordig al blij als hij de 500.000 kijkers passeert.

Bij RTL 4 bestaat de hoop dat men na de verkiezingen weer iets minder inhoud en iets meer vermaak wil op de late avond. Of, zoals tv-recensent Angela de Jong van het AD het deze week omschreef, iets meer ‘gesprekken met Goedele Liekens over schaamhaar’.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen