RTL 4 grijpt in bij ingestort RTL Late Night

RTL 4 grijpt in bij de talkshow RTL Late Night, dat sinds de jaarwisseling compleet is ingestort. Dat zegt Bert Habets, vertrekkend algemeen directeur van RTL Nederland, in het AD. Ook Habets ziet dat het zo niet verder kan met het programma van Humberto Tan. Hij hoopt kijkers terug te winnen. “Als een programma het even minder doet, gaan we ermee aan de slag. Dat hoort ook gewoon bij onze dagelijkse business en hebben we eind vorig jaar bijvoorbeeld ook met RTL Boulevard gedaan.

Die vernieuwing heeft RTL Boulevard geen kijkerswinst bezorgd. Het programma scoort zelden nog meer dan een miljoen kijkers. Toch is Habets tevreden: “Dat pakte heel goed uit. Het spreekt dus voor zich dat RTL Late Night onze aandacht heeft. Met de juiste mensen die daar nu zitten, kunnen we een programma van dit kaliber weer omhoog trekken. Dat komt wel weer goed.

Niet alleen op de late avond kampt RTL 4 met teleurstellende kijkcijfers. Op prime time kampt de zender eveneens met een crisis, signaleerde ook Habets’ voorganger Fons van Westerloo onlangs.

Over de hele linie doen we het als RTL hartstikke goed en behalen we dezelfde marktaandelen als vorig jaar’’, zegt Habets echter. “Als je zegt dat RTL qua kijkcijfers in een dip zit, weet ik niet goed waar je het over hebt.’’

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen