Telegraaf out Jim de Groot als Voedselbank-klant

Acteur Jim de Groot, die in 2015 nog schitterde als Jezus in de jaarlijkse spektakelshow The Passion op NPO 1, wordt vandaag in De Telegraaf geout als Voedselbank-klant. Dat is te lezen in de kiosk. De Groot, zoon van Boudewijn de Groot, die volgens de krant miljonair is, werd door een fotograaf van de krant gespot bij de Voedselbank in Amsterdam-Zuid. “Dat wijst erop dat hij leeft onder een bestaansminimum“, aldus de krant, die een verrassende reactie kreeg van de entertainer.

De artiest besloot eerst te ontkennen, schrijft De Telegraaf. “Eerst suggereert Jim de Groot nog dat hij ’voor een vriend’ de wekelijkse box met boodschappen komt ophalen, maar laat dat nu net door de strenge voorschriften van de voedselbanken strikt verboden worden“, aldus de krant.

Dan geeft De Groot toe. Hij heeft naar eigen zeggen ADD en dacht dat cocaïne daar een goede remedie tegen was. Hij kwam terecht in een afkickkliniek, maar na verloop van tijd ging het toch weer mis. Alle misère heeft ook op professioneel gebied schade aangericht.

De Groot reageert: “Ik ben met allerlei dingen bezig, want natuurlijk vind ik dat ik zo snel mogelijk, maar eigenhandig, uit deze situatie moet komen.

Hij wijst erop met de theatertour We Are Family bezig te zijn. “Na een periode met wat minder werk en inkomen staan er dus weer mooie dingen te wachten!

Het outen van iemand als Voedselbank-klant levert op sociale media kritische reacties op. “Stukje walgelijke ‘journalistiek’ van de Telegraaf“, zegt radiomiljonair Coen Swijnenberg bijvoorbeeld.

Jan de Hoop daarop: “Lees die rommel dan ook niet!

Meer leest u op de website van De Telegraaf of via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen