Sylvana Simons: ‘Vraag over Zwarte Piet mag’

Sylvana Simons vindt het nog steeds niet erg om vragen over Zwarte Piet te beantwoorden tijdens interviews. Dat geeft de voormalig TV Makelaar-diva aan in een interview met het AD. Simons staat met een uitgebreid vraaggesprek in het AD. Aan het eind van het interview zegt de journalist: ‘Tot slot dan toch een vraag over Zwarte Piet.’ Voor de voormalig presentatrice blijkt dit echter helemaal geen hekel onderwerp, ondanks alle controverse rondom Zwarte Piet. “Ja, dat mag hoor, haha“, zegt ze.

Het AD merkt op dat Simons Zwarte Piet helemaal wil verbieden. “Hoho, in de publieke ruimte. Ik vind het nog steeds een racistisch symbool. Dat moet je als overheid niet willen faciliteren.”

Daar roept Simons wel veel meer weerstand mee op. “Ja, wat kan ik zeggen. Ik sta hier gewoon achter. Zoals ik voor een ander soort politiek sta. Wen er maar aan, zou ik willen zeggen.”

Met haar nieuwe partij Artikel 1 hoopt Simons alles te realiseren. Ze is hoopvol. “Als je ziet wat wij als nieuwe partij in acht weken hebben bereikt, ben ik heel trots“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen