Sylvana Simons: ‘Vraag over Zwarte Piet mag’

Geplaatst op di 28 feb 2017 om 14:15

Sylvana Simons vindt het nog steeds niet erg om vragen over Zwarte Piet te beantwoorden tijdens interviews. Dat geeft de voormalig TV Makelaar-diva aan in een interview met het AD. Simons staat met een uitgebreid vraaggesprek in het AD. Aan het eind van het interview zegt de journalist: ‘Tot slot dan toch een vraag over Zwarte Piet.’ Voor de voormalig presentatrice blijkt dit echter helemaal geen hekel onderwerp, ondanks alle controverse rondom Zwarte Piet. “Ja, dat mag hoor, haha“, zegt ze.

Het AD merkt op dat Simons Zwarte Piet helemaal wil verbieden. “Hoho, in de publieke ruimte. Ik vind het nog steeds een racistisch symbool. Dat moet je als overheid niet willen faciliteren.”

Daar roept Simons wel veel meer weerstand mee op. “Ja, wat kan ik zeggen. Ik sta hier gewoon achter. Zoals ik voor een ander soort politiek sta. Wen er maar aan, zou ik willen zeggen.”

Met haar nieuwe partij Artikel 1 hoopt Simons alles te realiseren. Ze is hoopvol. “Als je ziet wat wij als nieuwe partij in acht weken hebben bereikt, ben ik heel trots“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL
32 Reacties op “Sylvana Simons: ‘Vraag over Zwarte Piet mag’”


 1. Anoniem

  Wij hebben in dit land Zwarte Piet, wen daar maar aan Sylvaan.

 2. Anoniem

  Sylvana gaat weg uit Nederland! Linksom of rechtsom maar ze gaat!

 3. lvs2015

  Vanaf 15 maart is zij politica af,vervalt dus haar beveiliging en zijn er een hoop mensen die haar even willen ontmoeten voor een goed gesprek. Ik zeg dat ze als een kluizenaar gaat leven en alleen op straat komt,met hoed/pet en donkere zonnebril en een grote jas om vooral niet herkend te worden.

 4. Pier

  Omdat ze een eigen mening heeft?

 5. Roelof

  Zeg, @Anonymous 14:23 en @lvs2015, jullie weten dat dit als een dreigement opgevat kan worden? En dat je hiervoor vervolgd kunt worden, zodra MC, Sylvana Simons of iemand anders daar aangifte voor doet?

 6. Anoniem

  Ik heb geen vraag over zwarte piet maar een mededeling:
  ZWARTE PIET BLIJFT ALTIJD ZWART !!!!!

 7. Annoniemus

  Gisteren amateuristisch gestuntel bij het Lagerhuis door deze doortrapte poenzoeker !!!!!

 8. Truusje

  Niet altijd, meestal gaat de zwarte schmink er weer af!

 9. kees

  WTF dat mag?? Is zij de Koning of zo?

 10. lvs2015

  @Roelof: zero kans omdat als een dreigement te kunnen opvatten. Zij wordt afgerekend na de verkiezingen vanwege haar racistische uitingen en bijbehorende spanningen in de samenleving omwille van haar leugens. Quincy Gario houdt zich gedeisd omdat die ook inmiddels begrepen heeft dat hij niet geliefd is op straat.

 11. Anouk

  Vooralsnog is ze volop in the picture.
  Voor mij onbegrijpelijk dat deze nobody steeds weer een podium krijgt; gisteren bij DWDD, nu weer het AD…. op deze manier kan ze zomaar aan een zeteltje komen en haar felbegeerde salaris voor de komende 4 jaar veiligstellen.
  Hopend op een kabinetscrisis en daarna lekker wachtgeld.

  Wat hoop ik dat ik er naast zit.

 12. Anoniem

  Roelof, die lvs2015 is te dom om te schijten. Zie zijn tweede post en dan met name de laatste zin. Maar “zero kans omdat als een dreigement te kunnen opvatten”. Fraaie zin trouwens voor een taalvirtuoos als lvs2015.

 13. Pjotter

  Ik doe graag mee aan een crowdfunding om dit vreselijke wijf enkeltje Suriname te bezorgen. Inderdaad: Waarom geven ze deze trut een podium.
  En om het netjes af te sluiten: Het is geen prettig mens!

 14. Van Leemhuyzen

  Mijn voorspelling: 17 zetels voor haar. <– Ze wordt nu, net als Pim Fortuyn in 2002.

 15. mark

  Ik ken haar niet persoonlijk deel haar mening niet maar wie weet is ze wel leuk om een avond mee te stappen ze heeft wel iets.

 16. Henk II

  Moeten we nu voor alles toestemming vragen aan Sylvana? Mag Sylvana dan ook verboden worden? Alleen in de publieke ruimte, hoor!

 17. Henk II

  @Roelof

  Je zou het als dreigement kunnen opvatten, maar dan ben je dom.

 18. Anoniem

  Wat aardig
  Pff

 19. Anoniem

  liever Sylvana als premier dan Geert .
  Maar zwarte Piet is en blijft zwarte Piet

 20. Jubbetje

  @mark Ja ze heeft steeds weer een andere pruik, als ze geen geschoren kop heeft.
  Dat typeert mensen met weinig zelfvertrouwen.

 21. arie

  Scheiden jullie als journalisten er nou eens mee uit om over deze nitwit te schrijven.

 22. Johan

  Merk dat ze zelfs ervaren TV interviewers zoals Witteman bij het lagerhuis angstig maakt.
  Mensen durven niet tegen haar in te gaan angstig voor een snauw waar ze niet van terughebben. Je moet alles zo precies formuleren als zij want anders wordt je neergezet als discriminerend. Best schokkend om te zien. Persoonlijk hoop ik dat ze de kamer niet haalt anders is ze helemaal niet meer van de buis af te slaan.

 23. pim

  lieve Sylvana ,welkom in het land van Zwarte Piet , die hoort en blijft als kindervriend in Nederland .Daar verander je helemaal niks aan, hoe hard je schreeuwt of ander sinds lawaai maakt .

 24. Anoniem

  Artikel 1 is gewoon een erg linkse partij en zit best wel in de buurt van de SP. Ik zou zeggen, sla de handen ineen.

 25. Bart

  Wat een onzin, daar gaat het juist mis mee bij veel partijen. Leden horen eerst zichzelf te bewijzen met folderen en plakken en niet via de zijdeur een mooi baantje met prestige in de schoot geworpen krijgen. Anders krijg je de verkeerde mensen binnen die een eigen agenda hebben en niet voor dezelfde normen en waarden staan.

 26. anoniem

  Mevrouw mag dan wel tegen discriminatie zijn, maar dat is onze grondwet ook, ondanks alle tegenstanders hiervan. Wat ik mij nog steeds afvraag is of haar standpunten verder nu links, rechts of midden zijn. Dat weet je bij bnn-ers nooit..

 27. anoniem

  Oeps.. Bn-ers bedoel ik..

 28. Mark R.

  Gelukkig zijn we na de verkiezingen van dit soort professionele gesponsorde racismeroepers af.

 29. VanDer

  Het uitgeven en het verkwisten van belastinggeld aan volksfeesten, voetbalpaleizen of iets in de richting van religie tot aan het financieel ondersteunen van gebedsruimtes en subsidiëren van totaal overbodige clubs en projecten is een discussie rond het afschaffen van zwarte Piet slechts een onbelangrijk topje van de financiële overheids- of staats-ijsberg. Of Piet wit of zwart moet zijn is in dit geval een emotie die gevoed wordt door persoonlijke zin of onzin.

 30. VanDer

  En verder kan Sylvana mijn de p¡k l¡kken.

 31. VanDer

  … “En verder kan Sylvana mijn de p¡k l¡kken.”….Geachte ??, waarom dergelijke reactie en daarbij mijn nick naam gebruiken?

 32. Henk

  Iedere keer als ik iets hoor van Sylvana Simons is het negatief.
  Iedere “buitenlander”, die zoiets doet, vergeet 1 ding en moet zich eigenlijk eerst afvragen: “Waarom ben ik of mijn familie destijds naar Nederland gekomen?”
  Dat is hoogstwaarschijnlijk geweest omdat wij hier een fijn land hadden opgebouwd en de sociale voorzieningen prima waren. Maar er waren in Nederland natuurlijk ook dingen die niet zo gunstig voor hen waren. Dat kon je ook van te voren weten.
  Als die dingen nou zo erg waren, was dan niet gekomen. Maar hou er nu je mond over en val anderen er niet mee lastig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.